Muskotilla maustettua kurpitsakeittoa ja paahdettuja kurpitsansiemeniä
Raaka-aineet
- 500 g oranssia kurpitsaa, ButterNut/talvikurpitsa
- 1 sipuli
- 50 g porkkana
- 50 g selleriä
- 100 g bataattia
- 1 l vettä/mietoa kanalientä
- 1 maustepussi (1 kanelitanko, tuoretta inkivääriä, 2 neilikkaa, maustepippuria)
- merisuolaa
- valkopippuria
- 3 dl kermaa
- 20 g voita
Valmistusohjeet
- Kuori, poista siemenet ja kuutioi kurpitsa isoiksi lohkoiksi. Paahda uunissa, jotta liika kosteus saadaan kurpitsasta pois (kevyesti voideltu pelti, 150 astetta foliolla peitettynä).
- Keitä juurekset ja kurpitsa miedossa kanaliemessä kypsäksi. Laita joukkoon maustepussi.
- Soseuta keitto heti, kun se on kypsää. Mausta huolellisesti suolalla ja pippurilla. Tarkista, että keittopohja maistuu tarpeeksi mausteiselta. Lisää keittoon kerma ja voi.
- Mausta muskotilla ja sitruunamehulla.
- Koristele paahdetuilla kurpitsansiemenillä ja kurpitsansiemenöljyllä.