Muskotilla maustettua kurpitsakeittoa ja paahdettuja kurpitsansiemeniä

Muskotilla maustettua kurpitsakeittoa ja paahdettuja kurpitsansiemeniä
 
Raaka-aineet
  • 500 g oranssia kurpitsaa, ButterNut/talvikurpitsa
  • 1 sipuli
  • 50 g porkkana
  • 50 g selleriä
  • 100 g bataattia
  • 1 l vettä/mietoa kanalientä
  • 1 maustepussi (1 kanelitanko, tuoretta inkivääriä, 2 neilikkaa, maustepippuria)
  • merisuolaa
  • valkopippuria
  • 3 dl kermaa
  • 20 g voita
Valmistusohjeet
  1. Kuori, poista siemenet ja kuutioi kurpitsa isoiksi lohkoiksi. Paahda uunissa, jotta liika kosteus saadaan kurpitsasta pois (kevyesti voideltu pelti, 150 astetta foliolla peitettynä).
  2. Keitä juurekset ja kurpitsa miedossa kanaliemessä kypsäksi. Laita joukkoon maustepussi.
  3. Soseuta keitto heti, kun se on kypsää. Mausta huolellisesti suolalla ja pippurilla. Tarkista, että keittopohja maistuu tarpeeksi mausteiselta. Lisää keittoon kerma ja voi.
  4. Mausta muskotilla ja sitruunamehulla.
  5. Koristele paahdetuilla kurpitsansiemenillä ja kurpitsansiemenöljyllä.