Naudan paahtopaistia, paistettua lehtikaalia ja savuporobearnaise-kastiketta
Raaka-aineet
Liha
- 1 kg paahtopaistia
- Paistamiseen: öljyä, voita, valkosipulia ja rosmariinia
Lehtikaali
- 200 g lehtikaalia
- vettä
- suolaa
- 1 rkl voita
- 1 tl hunajaa
- suolaa
- pippuria
Bearnaise-kastike
- 2 dl valkoviini
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 8 keltuaista
- 500 g voita
- 1 tl Dijon-sinappia
- 2 rakuunan oksaa
- 1 dl savuporoa
Valmistusohjeet
Liha
- Ota paisti huoneenlämpöön kaksi tuntia ennen paistamista. Puhdista ja kuivaa paisti paperilla.
- Hiero pintaan suola ja pippuri. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Laita paistinpannulle öljyä, voita, valkosipulin kynnet ja rosmariini ja paista pinnat kiinni. Laita paistin paksuimpaan kohtaan sisälämpömittari. Laita paisti 120-asteiseen uuniin. Kun sisälämpömittari on 55-57 astetta, ota paisti pois uunista. Peitä paisti foliolla 15 minuutin ajan. Leikkaa paisti poikkisyin.
Lehtikaali
- Kiehauta lehtikaalia suolalla maustetussa vedessä. Kuivaa lehtikaali. Paista paistinpannulla.
Bearnaise-kastike
- Keitä valkoviiniä ja valkoviinietikkaa niin, että reduktiolientä on jäljellä 0,75 dl.
- Anna reduktioliemen jäähtyä hieman. Lisää keltuaiset koko ajan sekoittaen. Kun kastike paksunee ja vaalenee, niin lisää sulatettu voi. Lisää lopuksi sinappi, rakuuna ja savuporo