Naudan paahtopaistia, paistettua lehtikaalia ja savuporobearnaise-kastiketta

Naudan paahtopaistia, paistettua lehtikaalia ja savuporobearnaise-kastiketta
 
Raaka-aineet
Liha
  • 1 kg paahtopaistia
  • Paistamiseen: öljyä, voita, valkosipulia ja rosmariinia
Lehtikaali
  • 200 g lehtikaalia
  • vettä
  • suolaa
  • 1 rkl voita
  • 1 tl hunajaa
  • suolaa
  • pippuria
Bearnaise-kastike
  • 2 dl valkoviini
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 8 keltuaista
  • 500 g voita
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 2 rakuunan oksaa
  • 1 dl savuporoa
Valmistusohjeet
Liha
  1. Ota paisti huoneenlämpöön kaksi tuntia ennen paistamista. Puhdista ja kuivaa paisti paperilla.
  2. Hiero pintaan suola ja pippuri. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Laita paistinpannulle öljyä, voita, valkosipulin kynnet ja rosmariini ja paista pinnat kiinni. Laita paistin paksuimpaan kohtaan sisälämpömittari. Laita paisti 120-asteiseen uuniin. Kun sisälämpömittari on 55-57 astetta, ota paisti pois uunista. Peitä paisti foliolla 15 minuutin ajan. Leikkaa paisti poikkisyin.
Lehtikaali
  1. Kiehauta lehtikaalia suolalla maustetussa vedessä. Kuivaa lehtikaali. Paista paistinpannulla.
Bearnaise-kastike
  1. Keitä valkoviiniä ja valkoviinietikkaa niin, että reduktiolientä on jäljellä 0,75 dl.
  2. Anna reduktioliemen jäähtyä hieman. Lisää keltuaiset koko ajan sekoittaen. Kun kastike paksunee ja vaalenee, niin lisää sulatettu voi. Lisää lopuksi sinappi, rakuuna ja savuporo