Nieriää vihannesten kera

Nieriää vihannesten kera
 
Esivalmistelu
Valmistusaika
Kokonaisaika
 
Raaka-aineet
  • 2 nieriä-tai kuhafileetä
  • 6-8 perunaa
Vihannesseos
  • 2 rkl suolakurkkua
  • ½ punainen paprika
  • ½ keltainen paprika
  • 2 rkl kapriksia
  • ½ tomaatti
  • ½ punasipuli
  • ½ fenkoli
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 rkl persiljaa
  • 3-4 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
Korppujauhoseos:
  • 2 dl korppujauhoja
  • 4-5 rkl parmesaania raastettuna
  • 4-5 rkl persiljaa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 3-4 rkl oliiviöljyä
  • sitruunaa
Valmistusohjeet
  1. Keitä perunat miltei kypsiksi, jäähdytä ja leikkaa siivuiksi. Laita öljytty leivinpaperi uunivuoalle ja lado perunat leivinpaperin päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista 180-200 asteisessa uunissa, kunnes ovat hieman ruskistuneet. Ota uunivuoka pois uunista.
  2. Laita nieriäfilee perunoiden päälle nahkapuoli alaspäin.
  3. Kuutioi suolakurkku, paprikat , tomaatti, punasipuli ja fenkoli kulhoon. Lisää kaprikset pilkottu persilja, sitruunan mehu sekä oliiviöljy. Mausta hyppysellisellä suolaa ja pippuria.
  4. Sekoita toisessa kulhossa keskenään korppujauhot , parmesaaniraaste ja persilja. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää seokseen muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä sekä puolikkaan sitruunan mehu.
  5. Sekoita kaikki aineet kunnolla keskenään.
  6. Laita vihannesseos nieriäfileen päälle ja paista 200 asteisessa uunissa 3-4 minuuttia. Ota pois
  7. uunista.
  8. Lisää pinnalle vielä korppujauhoseos ja paista uunissa 1-2 minuuttia.
  9. Tarjoile pikkusalaattien ja sitruunalohkon kera.