Nieriää vihannesten kera
Esivalmistelu
Valmistusaika
Kokonaisaika
Raaka-aineet
- 2 nieriä-tai kuhafileetä
- 6-8 perunaa
Vihannesseos
- 2 rkl suolakurkkua
- ½ punainen paprika
- ½ keltainen paprika
- 2 rkl kapriksia
- ½ tomaatti
- ½ punasipuli
- ½ fenkoli
- 1 sitruunan mehu
- 2 rkl persiljaa
- 3-4 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
Korppujauhoseos:
- 2 dl korppujauhoja
- 4-5 rkl parmesaania raastettuna
- 4-5 rkl persiljaa
- mustapippuria
- suolaa
- 3-4 rkl oliiviöljyä
- sitruunaa
Valmistusohjeet
- Keitä perunat miltei kypsiksi, jäähdytä ja leikkaa siivuiksi. Laita öljytty leivinpaperi uunivuoalle ja lado perunat leivinpaperin päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista 180-200 asteisessa uunissa, kunnes ovat hieman ruskistuneet. Ota uunivuoka pois uunista.
- Laita nieriäfilee perunoiden päälle nahkapuoli alaspäin.
- Kuutioi suolakurkku, paprikat , tomaatti, punasipuli ja fenkoli kulhoon. Lisää kaprikset pilkottu persilja, sitruunan mehu sekä oliiviöljy. Mausta hyppysellisellä suolaa ja pippuria.
- Sekoita toisessa kulhossa keskenään korppujauhot , parmesaaniraaste ja persilja. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää seokseen muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä sekä puolikkaan sitruunan mehu.
- Sekoita kaikki aineet kunnolla keskenään.
- Laita vihannesseos nieriäfileen päälle ja paista 200 asteisessa uunissa 3-4 minuuttia. Ota pois
- uunista.
- Lisää pinnalle vielä korppujauhoseos ja paista uunissa 1-2 minuuttia.
- Tarjoile pikkusalaattien ja sitruunalohkon kera.