Nieriäcarpaccio

Nieriäcarpaccio
 
Raaka-aineet
  • 1 kg nieriäfileetä
  • 0,5 dl sokeria
  • 3 rkl karkeaa merisuolaa
  • 1 nippu tilliä
  • 2 dl smetanaa
  • muikunmätiä
  • kantarelleja
Valmistusohjeet
  1. Siisti nieriäfileet ja sekoita sokeri ja suola keskenään ja graavaa nieriää vähintään 4 tuntia tai yön yli. Kun nieriä on graavantunut, pyyhi sokeri ja suola pinnalta pois.
  2. Leikkaa nieriäfileet pituussuunnassa kolmeen osaan. Hienonna tilli ja pyöritä nieriäfileet tillissä. Vuoraa sopivan kokoinen vuoka tuorekelmulla ja painele nieriäfileet tiiviisti vuokaan ja laita pakastimeen.
  3. Laita pannulle öljyä ja paista puhdistetut kanttarellit. Lisää pannulle salottisipulirenkaat ja jatka paistamista. Mausta sienet lopuksi suolalla ja pippurilla.
  4. Leikkaa jäätyneestä nieriäterriinistä leivinpaperin päällä ohuita siivuja ja aseta lautaselle.
  5. Lisää kalan päälle smetanaa ja lusikallinen muikunmätiä. Ripauta pinnalle hieman mustapippuria.
  6. Tarjoile kantarellit nieriäterriinin, smetanan ja muikunmädin kera.