Nieriäcarpaccio
Raaka-aineet
- 1 kg nieriäfileetä
- 0,5 dl sokeria
- 3 rkl karkeaa merisuolaa
- 1 nippu tilliä
- 2 dl smetanaa
- muikunmätiä
- kantarelleja
Valmistusohjeet
- Siisti nieriäfileet ja sekoita sokeri ja suola keskenään ja graavaa nieriää vähintään 4 tuntia tai yön yli. Kun nieriä on graavantunut, pyyhi sokeri ja suola pinnalta pois.
- Leikkaa nieriäfileet pituussuunnassa kolmeen osaan. Hienonna tilli ja pyöritä nieriäfileet tillissä. Vuoraa sopivan kokoinen vuoka tuorekelmulla ja painele nieriäfileet tiiviisti vuokaan ja laita pakastimeen.
- Laita pannulle öljyä ja paista puhdistetut kanttarellit. Lisää pannulle salottisipulirenkaat ja jatka paistamista. Mausta sienet lopuksi suolalla ja pippurilla.
- Leikkaa jäätyneestä nieriäterriinistä leivinpaperin päällä ohuita siivuja ja aseta lautaselle.
- Lisää kalan päälle smetanaa ja lusikallinen muikunmätiä. Ripauta pinnalle hieman mustapippuria.
- Tarjoile kantarellit nieriäterriinin, smetanan ja muikunmädin kera.