Omenakeikauskakku
Raaka-aineet
- 1 kg lohkottuja omenoita
- 1 dl sokeria
- 50 g voita
- kanelia
- kardemummaa
Taikina
- 100 g mantelijauhoja
- 300 g sokeria
- 100 g vehnäjauhoja
- 250 g sulatettua voita
- 8 valkuaista
Kermavaahto
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl mascarponea
- puolikkaan sitruunan kuori
- 4 rkl sokeria
Valmistusohjeet
- Karamellisoi sokeri laakeassa kattilassa tai paistinpannussa. Lisää omenalohkot, voi ja mausteet. Kypsennä omenoita hetki, kunnes ovat hieman pehmenneetja kauniisti karamellisoituneet pannussa. Kaada omenaseos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
- Tee seuraavaksi taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa valkuaisista löysä vaahto. Lisää kuiva-aineet valkuaisvaahtoon ja lopuksi sulatettu jäähtynyt voi. Kaada taikina omenaseoksen päälle vuokaan.
- Paista 185-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja kumoa se vuoasta.
- Sekoita kuohukerma, mascarpone, sitruunan kuori ja sokeri keskenään. Vatkaa vaahdoksi.