Omenakeikauskakku

Omenakeikauskakku
 
Raaka-aineet
  • 1 kg lohkottuja omenoita
  • 1 dl sokeria
  • 50 g voita
  • kanelia
  • kardemummaa
Taikina
  • 100 g mantelijauhoja
  • 300 g sokeria
  • 100 g vehnäjauhoja
  • 250 g sulatettua voita
  • 8 valkuaista
Kermavaahto
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl mascarponea
  • puolikkaan sitruunan kuori
  • 4 rkl sokeria
Valmistusohjeet
  1. Karamellisoi sokeri laakeassa kattilassa tai paistinpannussa. Lisää omenalohkot, voi ja mausteet. Kypsennä omenoita hetki, kunnes ovat hieman pehmenneetja kauniisti karamellisoituneet pannussa. Kaada omenaseos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
  2. Tee seuraavaksi taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa valkuaisista löysä vaahto. Lisää kuiva-aineet valkuaisvaahtoon ja lopuksi sulatettu jäähtynyt voi. Kaada taikina omenaseoksen päälle vuokaan.
  3. Paista 185-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja kumoa se vuoasta.
  4. Sekoita kuohukerma, mascarpone, sitruunan kuori ja sokeri keskenään. Vatkaa vaahdoksi.