Omenalla ja ohralla täytettyä kalkkunaa
Raaka-aineet
- 1 kalkkuna (n. 3 kg)
- oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
Täyte 1
- 2 omenaa
- 2 dl ohrasuurimoita
- 1 sipuli
- 2-3 dl kanalientä
- 3 rosmariinin oksaa
- 1 sitruuna
Täyte 2
- 200 g voita
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 timjamin oksaa
Paistamiseen
- 1 porkkana
- 1 selleri
- 2 dl kanalientä
- 1 dl kermaa
- 1 sipuli
Valmistusohjeet
- Laita uuni 175 asteeseen. Hiero suola, pippuri ja oliiviöljy kalkkunan pintaan.
Täyte 1
- Pilko sipuli. Freesaa sipuli ja ohrasuurimot oljyssä. Lisää kanalientä kuten valmistaisit risottoa. Jätä ohra vetiseksi ja hieman raaksi. Laita pilkotut omenat, ohrasuurimot, sitruuna ja rosmariinit kalkkunan sisälle.
Täyte 2
- Notkista voi ja lisää siihen öljy ja timjami. Hiero voi-öljyseos nahan ja lihan väliin varovasti kauttaaltaan. Kuori ja pilko porkkanat, selleri ja laita ne uunipellille. Lisää kanaliemi ja kerma.
- Nosta kalkkuna pellille.
- Paista 2- 2,5 tuntia uunissa välillä käännellen kalkkunaa. Penslaa kalkkunaa liemellä. Kalkkuna on valmis kun lihasta tihkuva neste on kirkasta.