Omenalla ja ohralla täytettyä kalkkunaa

Omenalla ja ohralla täytettyä kalkkunaa
 
Raaka-aineet
  • 1 kalkkuna (n. 3 kg)
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
Täyte 1
  • 2 omenaa
  • 2 dl ohrasuurimoita
  • 1 sipuli
  • 2-3 dl kanalientä
  • 3 rosmariinin oksaa
  • 1 sitruuna
Täyte 2
  • 200 g voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 timjamin oksaa
Paistamiseen
  • 1 porkkana
  • 1 selleri
  • 2 dl kanalientä
  • 1 dl kermaa
  • 1 sipuli
Valmistusohjeet
  1. Laita uuni 175 asteeseen. Hiero suola, pippuri ja oliiviöljy kalkkunan pintaan.
Täyte 1
  1. Pilko sipuli. Freesaa sipuli ja ohrasuurimot oljyssä. Lisää kanalientä kuten valmistaisit risottoa. Jätä ohra vetiseksi ja hieman raaksi. Laita pilkotut omenat, ohrasuurimot, sitruuna ja rosmariinit kalkkunan sisälle.
Täyte 2
  1. Notkista voi ja lisää siihen öljy ja timjami. Hiero voi-öljyseos nahan ja lihan väliin varovasti kauttaaltaan.

 Kuori ja pilko porkkanat, selleri ja laita ne uunipellille. Lisää kanaliemi ja kerma.
  2. Nosta kalkkuna pellille.
  3. Paista 2- 2,5 tuntia uunissa välillä käännellen kalkkunaa. Penslaa kalkkunaa liemellä. 
Kalkkuna on valmis kun lihasta tihkuva neste on kirkasta.