Paahdettua lohta ja kasvispilahvia
Raaka-aineet
Paahdettu lohi
- 400 g lohifileetä
- 1 purjo
- 1 porkkana
- 1 palsternakka
- 1 paprika
Kasvispilahvi
- 5 dl basmatiriisiä huuhdeltuna
- 7,5 dl kuumaa kasvislientä
- 200 g salottisipuli
- 1valkosipuli
- 1 tl chilitahnaa
- 0,5 dl oliiviöljyä
- suolaa
- 50 g voita
- lehtipersiljaa
- sitruunamehua
Valmistusohjeet
- Kuori kasvikset ja leikkaa reiluiksi paloiksi. Laita pannulle öljyä ja paista kasvikset hyvin kypsiksi.
- Käytä paistoöljy kasvispilahvin valmistamiseen.
- Lisää kasvikset lopuksi valmiiseen pilahviin.
- Leikkaa lohifilee reiluiksi kuutioiksi. Mausta ne suolalla ja paahda lohipalat kuivalla pannulla kypsiksi.
Kasvispilahvi
- Kuullota sipulit. Lisää riisi sekä chilitahna ja jatka kuullottamista 2 minuuttia. Lisää kasvisliemi.
- Sekoita hyvin ja peitä kattila kannella ja anna hautua noin 6 minuuttia.
- Lisää voi, sitruunamehu ja lehtipersilja.