Paahdettua peuran ulkofileetä ja muhennettua punajuurta
Esivalmistelu
Valmistusaika
Kokonaisaika
Raaka-aineet
- 1 peuran ulkofilee
- 5 mustapippuria
- 5 viherpippuria
- 1 valkosipulin kynsi
- 4 oksaa timjamia
- öljyä
- suolaa
- 0,5 dl punaviiniä
- 5 dl lihalientä
- 0,5 dl kuohukermaa
Muhennettua Punajuurta
- 500 g kuorittuja punajuuria
- 1 dl kermaa
- 50 g voita
- vettä
- suolaa
- 5 ruuusukaalia
- pala purjoa
- 8 maa-artisokkaa
- persiljaa
- Kuori ja kuutioi punajuuret. Kuullota punajuuret hyvin ja lisää vettä niin, että peittyvät. Lisää vielä kerma. Keitä, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Suikaloi purjo, leikka maa-artsisokka lohkoiksi ja halkaise ruusukaalit. Laita tilkka vettä pannuun ja anna kiehahtaa. Lisää maa-artisokat ja keitä hetki. Lisää nokare voita sekä lisää ruusukaalit ja suikaloitu purjo. Paista hetki kunnes vesi on kokonaan haihtunut. Lisää lopuksi hienonnettu persilja sekä mausta suolalla ja pippurilla.
Valmistusohjeet
- Siisti ulkofilee kalvoista.
- Rouhi pippurit huhmarissa hienoksi.
- Hienonna valkosipuli.
- Sekoita pippurit, valkosipuli, timjami ja öljy keskenään.
- Hiero seos fileen pintaa.
- Mausta vielä suolalla.
- Paista liha kuumalla pannulla kullanruskeaksi molemmin puolin.
- Nosta liha uunipellille ja kypsennä liha loppuun 120-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpö on 56 astetta.
- Lisää kuumaan paistinpannuun punaviini ja anna kiehahtaa kunnolla.
- Lisää liemi sekä kerma.
- Keitä voimakkaasti kastiketta kokoon, kunnes on noin puolet jäljellä.
- Tarjoile kastike lihan kanssa. Tarkista maku.
Muhennettua Punajuurta
- Kuori ja kuutioi punajuuret.
- Kuullota punajuuret hyvin ja lisää vettä niin, että punajuuret peittyvät.
- Lisää vielä kerma.
- Keitä, kunnes punajuuret ovat kypsiä.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Suikaloi purjo, leikka maa-artsisokka lohkoiksi ja halkaise ruusukaalit.
- Laita tilkka vettä pannuun ja anna kiehahtaa.
- isää maa-artisokat ja keitä hetki.
- Lisää nokare voita sekä lisää ruusukaalit ja suikaloitu purjo.
- Paista hetki kunnes vesi on kokonaan haihtunut.
- Lisää lopuksi hienonnettu persilja sekä mausta suolalla ja pippurilla.