Paahdettua peuran ulkofileetä

Paahdettua peuran ulkofileetä ja muhennettua punajuurta
 
Esivalmistelu
Valmistusaika
Kokonaisaika
 
Raaka-aineet
  • 1 peuran ulkofilee
  • 5 mustapippuria
  • 5 viherpippuria
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 4 oksaa timjamia
  • öljyä
  • suolaa
  • 0,5 dl punaviiniä
  • 5 dl lihalientä
  • 0,5 dl kuohukermaa
Muhennettua Punajuurta
  • 500 g kuorittuja punajuuria
  • 1 dl kermaa
  • 50 g voita
  • vettä
  • suolaa
  • 5 ruuusukaalia
  • pala purjoa
  • 8 maa-artisokkaa
  • persiljaa
  • Kuori ja kuutioi punajuuret. Kuullota punajuuret hyvin ja lisää vettä niin, että peittyvät. Lisää vielä kerma. Keitä, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Suikaloi purjo, leikka maa-artsisokka lohkoiksi ja halkaise ruusukaalit. Laita tilkka vettä pannuun ja anna kiehahtaa. Lisää maa-artisokat ja keitä hetki. Lisää nokare voita sekä lisää ruusukaalit ja suikaloitu purjo. Paista hetki kunnes vesi on kokonaan haihtunut. Lisää lopuksi hienonnettu persilja sekä mausta suolalla ja pippurilla.
Valmistusohjeet
  1. Siisti ulkofilee kalvoista.
  2. Rouhi pippurit huhmarissa hienoksi.
  3. Hienonna valkosipuli.
  4. Sekoita pippurit, valkosipuli, timjami ja öljy keskenään.
  5. Hiero seos fileen pintaa.
  6. Mausta vielä suolalla.
  7. Paista liha kuumalla pannulla kullanruskeaksi molemmin puolin.
  8. Nosta liha uunipellille ja kypsennä liha loppuun 120-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpö on 56 astetta.
  9. Lisää kuumaan paistinpannuun punaviini ja anna kiehahtaa kunnolla.
  10. Lisää liemi sekä kerma.
  11. Keitä voimakkaasti kastiketta kokoon, kunnes on noin puolet jäljellä.
  12. Tarjoile kastike lihan kanssa. Tarkista maku.
Muhennettua Punajuurta
  1. Kuori ja kuutioi punajuuret.
  2. Kuullota punajuuret hyvin ja lisää vettä niin, että punajuuret peittyvät.
  3. Lisää vielä kerma.
  4. Keitä, kunnes punajuuret ovat kypsiä.
  5. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Suikaloi purjo, leikka maa-artsisokka lohkoiksi ja halkaise ruusukaalit.
  7. Laita tilkka vettä pannuun ja anna kiehahtaa.
  8. isää maa-artisokat ja keitä hetki.
  9. Lisää nokare voita sekä lisää ruusukaalit ja suikaloitu purjo.
  10. Paista hetki kunnes vesi on kokonaan haihtunut.
  11. Lisää lopuksi hienonnettu persilja sekä mausta suolalla ja pippurilla.