Päärynätorttu

Päärynätorttu
 
Raaka-aineet
  • 125 g voita
  • 1,25 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 100 g vaniljarahkaa
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl mantelijauhetta
Täyte
  • 100 g vaniljarahkaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2-3 rkl sokeria
  • 2-3 kiinteää päärynää
Sitruunainen vaniljakastike
  • 5 dl kevytmaitoa
  • 1 vaniljatanko
  • vajaan sitruunan raastettu kuori
  • 2 kananmunaa
  • 1 keltuainen
  • 1 tl maissijauhoja
  • 1 tl vehnäjauhoja
  • 0,75 dl sokeria
  • 50 g voita
Valmistusohjeet
  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja sekoita.
  2. Lisää joukkoon rahka ja sekoita tasaiseksi.
  3. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinan joukkoon.
  4. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun piirasvuokaan ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Sekoita täytettä varten rahka, tuorejuusto ja sokeri ja lusikoi pohjataikinan päälle.
  5. Kuori ja siivuta päärynät ja asettele kauniisti vuokaan
  6. Paista noin 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Sitruunainen vaniljakastike
  1. Raasta sitruunan kuori ja laita kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja
  2. raaputa siemenet pois veitsen kärjellä. Lisää sekä tanko että siemenet
  3. kattilaan maidon kanssa ja kiehauta.
  4. Vatkaa kananmunat, keltuainen, sokeri, maissitärkkelys ja vehnäjauhot
  5. Kuohkeaksi vaahdoksi ja kaada joukkoon kuuma maito pienissä erissä koko ajan hyvin sekoittaen.
  6. Kaada seos takaisin kattilaan ja jatka kuumentamista miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Älä päästä kiehumaan.
  7. Kastike on valmista kun se on sopivan paksua.
  8. Kaada kastike pois kattilasta, poista vaniljatanko, lisää joukkoon kylmä voi ja sekoittele, kunnes voi sulaa.