Paistettu jauhelihapihvi ja korvasienimuhennosta
Raaka-aineet
- 400 g jauhelihaa
- 3 dl kermaa
- 2 keltasipulia
- 1 nippu lehtipersiljaa
- 200 g korvasieniä
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 5 kevätporkkanaa (pientä)
- 50 g voita
- 1 sitruuna
- 1 nippu timjamia
- maustepippuria
- suolaa
- sokeria
Valmistusohjeet
- Laita kylmä jauheliha ja lehtipersiljan lehdet monitoimikoneeseen. Sekoita jauheliha monitoimikoneessa pienemmäksi ja valuta hitaasti desilitra kylmää kermaa joukkoon. Mausta massa maustepippurilla ja suolalla.
- Muotoile n. 140 gramman painoisia pihvejä.
- Ryöppää korvasienet kolme kertaa ja huuhtele huolellisesti aina ryöppäyksien välissä. Kolmannen ryöppäyksen jälkeen anna sienten liota kylmässä vedessä 10 minuuttia. (katso ohjeistus korvasienten käsittelyyn Eviran verkkosivuilta: http://www.evira.fi/portal/19791)
- Valuta vesi sienistä ja painele ylimääräinen vesi pois.
- Leikkaa keltasipuli kuutioiksi ja kuullota voissa, lisää sienet pannuun ja paista ylimääräinen neste pois. Lisää vehnäjauhot ja sekoita. Lisää lopuksi vielä kerma ja anna kiehua hiljalleen. Mausta suolalla ja sitruunamehulla.
- Kuori porkkanat ja keitä suolavedessä melkein kypsiksi. Leikkaa porkkanat halki ja paista voissa ja timjamissa kauniin värisiksi.
- Kuumenna uuni 180 asteeseen. Paista pihveihin kaunis väri pannulla ja laita viideksi minuutiksi uuniin. Anna pihvien vetäytyä folion alla n. 5 minuuttia ennen tarjoilua .