Paistettu jauhelihapihvi ja korvasienimuhennosta

Paistettu jauhelihapihvi ja korvasienimuhennosta
 
Raaka-aineet
  • 400 g jauhelihaa
  • 3 dl kermaa
  • 2 keltasipulia
  • 1 nippu lehtipersiljaa
  • 200 g korvasieniä
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 5 kevätporkkanaa (pientä)
  • 50 g voita
  • 1 sitruuna
  • 1 nippu timjamia
  • maustepippuria
  • suolaa
  • sokeria
Valmistusohjeet
  1. Laita kylmä jauheliha ja lehtipersiljan lehdet monitoimikoneeseen. Sekoita jauheliha monitoimikoneessa pienemmäksi ja valuta hitaasti desilitra kylmää kermaa joukkoon. Mausta massa maustepippurilla ja suolalla.
  2. Muotoile n. 140 gramman painoisia pihvejä.
  3. Ryöppää korvasienet kolme kertaa ja huuhtele huolellisesti aina ryöppäyksien välissä. Kolmannen ryöppäyksen jälkeen anna sienten liota kylmässä vedessä 10 minuuttia. (katso ohjeistus korvasienten käsittelyyn Eviran verkkosivuilta: http://www.evira.fi/portal/19791)
  4. Valuta vesi sienistä ja painele ylimääräinen vesi pois.
  5. Leikkaa keltasipuli kuutioiksi ja kuullota voissa, lisää sienet pannuun ja paista ylimääräinen neste pois. Lisää vehnäjauhot ja sekoita. Lisää lopuksi vielä kerma ja anna kiehua hiljalleen. Mausta suolalla ja sitruunamehulla.
  6. Kuori porkkanat ja keitä suolavedessä melkein kypsiksi. Leikkaa porkkanat halki ja paista voissa ja timjamissa kauniin värisiksi.
  7. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Paista pihveihin kaunis väri pannulla ja laita viideksi minuutiksi uuniin. Anna pihvien vetäytyä folion alla n. 5 minuuttia ennen tarjoilua .