Paistettua ankanrintaa ja kesäkasviksia

Paistettua ankanrintaa ja kesäkasviksia
 
Raaka-aineet
  • 4 ankanrintafileetä
  • 1 nippu porkkanoita
  • 2 pientä varhaiskaalia
  • 1 kukkakaali
  • 1 avomaan kurkku
  • 1 nippu retiisejä
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 1 dl kanalientä
  • 150 g suolatonta voita
  • 1 ruukku timjamia
Valmistusohjeet
  1. Tee pystysuorat viillot ankanrintafileen rasvaan. Pese ja kuori porkkanat ja keitä melkein kypsäksi vedessä, jossa on runsaasti suolaa ja nokare voita. Poista varhaiskaalista uloimmat kerrokset ja säästä "sydän". Paahda kaali kauniin väriseksi kuivalla pannulla ja mausta suolalla. Kuori kurkku ja leikkaa 1 cm x 1 cm kuutioiksi. Leikkaa retiisit ja kevätsipuli ohuiksi renkaiksi. Laita kanaliemi kattilaan ja keitä puoleen, nosta liedeltä ja sekoita joukkoon 2 rkl kylmää voita.
  2. Laita ankanrintafileet kylmälle pannulle ja mausta suolalla. Älä lisää rasvaa pannuun. Paista kauniin värisiksi ja niin, että rasvapuoli on rapea. Laita 180-asteiseen uuniin neljäksi minuutiksi, jonka jälkeen anna vetäytyä 5 minuuttia. Kuumenna kasvikset paistinpannussa ja lisää lopuksi 3 rkl kanalientä. Mausta kasvikset suolalla ja pippurilla. Koristele timjamin lehdillä ja tarjoile.