Paistettua kalkkunaa ja täysjyväohrasuurimosalaattia

Paistettua kalkkunaa ja täysjyväohrasuurimosalaattia
 
Raaka-aineet
  • 480 g kalkkunaleikettä
  • 100 g ilmakuivattua kinkkua
  • 50 g voisulaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl korppujauhoja
  • 1 nippu basilikaa
Täysjyväohrasalaatti
  • 2 dl täysjyväohraa
  • 4 dl kanalientä
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl persiljaa hienonnettuna
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 valkosipulin kynsi
  • ripaus sokeria
  • suolaa
  • 4 luumua
  • 50 g sinihomejuustoa
  • pieni pala vesimeloni
  • pala kurkkua
  • pieni purjo
Valmistusohjeet
  1. Nuiji kalkkunaleikepalat kevyesti. Sekoita hienonnettu basilika, voisula ja korppujauho keskenään. Sivele yrttiseos nuijitun kalkkunaleikkeen päälle. Rullaa kalkkunaleike kuten kääretorttu. Kääri vielä kalkkuna ilmakuivattuun kinkkuun. Paista kuumalla paistinpannulla käärö kauttaaltaan kullanruskeaksi. Loppukypsennä tarvittaessa 160-asteisessa uunissa 5 minuuttia.
Täysjyväohrasalaatti
  1. Kiehauta kanaliemi kattilassa. Lisää ohrasuurimot ja keitä 8 minuuttia välillä sekoittaen. Siivilöi tarvittaessa suurimot. Sekoita oliiviöljy, hienonnettu valkosipulin kynsi, sitruunan mehu, sokeri ja hienonnettu persilja keskenään. Lisää seos ohrasuurimoiden joukkoon.
  2. Kuori ja paloittele kasvikset sekä meloni. Halkaise luumut ja poista niistä kivet. Laita luumun puolikkaat uunipellille ja mausta öljyllä, sokerilla, suolalla sekä mustapippurilla. Ripottele luumujen päälle vielä sinihomejuustoa. Paista luumuja 180-asteisessa uunissa muutama minuutti. Sekoita kasvikset, meloni ja marinoitu ohra keskenään ja tarjoile paistettujen luumujen sekä kalkkunarullien kera.