Paistettua kuhaa ja muhennettua maa-artisokkaa

Paistettua kuhaa ja muhennettua maa-artisokkaa
 
Esivalmistelu
Valmistusaika
Kokonaisaika
 
Raaka-aineet
Paistettua kuhaa
  • 600 g kuhafileetä
  • 2 siivua vaaleaa leipää
  • 1 sitruuna
  • 0,5 pnt tilliä
  • suolaa
  • 100 g voita
  • öljyä
  • 6 minitomaattia
  • pala purjoa
  • 0,5 dl mantelilastuja
  • pippuria
Maa-artisokkamuhennos
  • 10 maa-artisokkaa
  • 1 salottisipuli
  • 50 g voita
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 2 dl kuohukermaa
  • hienonnettua ruohosipulia
  • suolaa
  • vettä
Valmistusohjeet
Kuha
  1. Siisti kuhafileet.
  2. Mausta suolalla.
  3. Kuutioi vaalea leipä.
  4. Kuumenna pannu kuumaksi. Lisää pannulle tilkka öljyä.
  5. Paista fileet toiselta puolelta kullanruskeaksi.
  6. Lisää nokare voita pannulle ja laita lieden tehoa pienemmälle.
  7. Lisää tilkka sitruunamehua, sitruunan kuoriraastetta sekä hienonnettua tilliä.
  8. Lusikoi kuohuvaa voita kalan päälle. Lisää lopuksi kuutioidut leivät joukkoon ja paista ne myös rapeiksi.
  9. Nosta kalat pois pannulta ja lisää suikaloitu purjo, tomaatit sekä mantelilastut.
  10. Mausta suolalla ja pippurilla.
Maa-artisokkamuhennos
  1. Kuori ja pilko maa-artisokat.
  2. Hienonna sipulit.
  3. Kuullota sipulit ja maa-artisokat hyvin voissa.
  4. Lisää sitruunamehu ja vettä niin, että kasvikset peittyvät.
  5. Keitä, kunnes puolet nesteestä on haihtunut.
  6. Lisää kerma ja keitä, kunnes maa-artisokat ovat kypsiä.
  7. Mausta suolalla sekä hienonnetulla ruohosipulilla.