Paistettua kuhaa ja muhennettua maa-artisokkaa
Esivalmistelu
Valmistusaika
Kokonaisaika
Raaka-aineet
Paistettua kuhaa
- 600 g kuhafileetä
- 2 siivua vaaleaa leipää
- 1 sitruuna
- 0,5 pnt tilliä
- suolaa
- 100 g voita
- öljyä
- 6 minitomaattia
- pala purjoa
- 0,5 dl mantelilastuja
- pippuria
Maa-artisokkamuhennos
- 10 maa-artisokkaa
- 1 salottisipuli
- 50 g voita
- puolikkaan sitruunan mehu
- 2 dl kuohukermaa
- hienonnettua ruohosipulia
- suolaa
- vettä
Valmistusohjeet
Kuha
- Siisti kuhafileet.
- Mausta suolalla.
- Kuutioi vaalea leipä.
- Kuumenna pannu kuumaksi. Lisää pannulle tilkka öljyä.
- Paista fileet toiselta puolelta kullanruskeaksi.
- Lisää nokare voita pannulle ja laita lieden tehoa pienemmälle.
- Lisää tilkka sitruunamehua, sitruunan kuoriraastetta sekä hienonnettua tilliä.
- Lusikoi kuohuvaa voita kalan päälle. Lisää lopuksi kuutioidut leivät joukkoon ja paista ne myös rapeiksi.
- Nosta kalat pois pannulta ja lisää suikaloitu purjo, tomaatit sekä mantelilastut.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
Maa-artisokkamuhennos
- Kuori ja pilko maa-artisokat.
- Hienonna sipulit.
- Kuullota sipulit ja maa-artisokat hyvin voissa.
- Lisää sitruunamehu ja vettä niin, että kasvikset peittyvät.
- Keitä, kunnes puolet nesteestä on haihtunut.
- Lisää kerma ja keitä, kunnes maa-artisokat ovat kypsiä.
- Mausta suolalla sekä hienonnetulla ruohosipulilla.