Paistettua kuhaa ja perunagnoccheja

Paistettua kuhaa ja perunagnoccheja
 
Raaka-aineet
Kuhafileet
  • 600 g kuhafileitä
  • suolaa
  • 100 g voita
  • 5 rkl hienonettua tilliä
  • 1 sitruuna
  • öljyä
Perunagnocchit
  • 1 kg perunoita
  • 1 kananmuna
  • 50 g voita
  • 250 g vehnäjauhoja
  • basilikaa
  • persiljaa
Valmistusohjeet
Kuhafileet
  1. Siisti kuhafileet.
  2. Kuumenna paistinpannu ja laita tilkka öljyä pannulle.
  3. Mausta kalafileet suolalla.
  4. Laita fileet kuumalle pannulle ja paista kullanruskeiksi. Lisää pannulle voita, tilliä sekä sitruunamehua ja nostele seosta kalojen päälle.
Perunagnocchit
  1. Keitä perunat kypsiksi.
  2. Tee kuumista perunoista perunapuristimen avulla hiutaleita tai paseeraa kuumat perunat siivilän läpi kulhoon.
  3. Lisää kananmuna ja voi joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Jäähdytä.
  4. Lisää jauhot ja mausta suolalla.
  5. Muotoile perunamassasta ohuita tankoja pöydälle. Lisää hieman vehnäjauhoja, jos tanko tarttuu pöytään. Leikkaa perunatangoista n. 0,5 cm:n paksuisia viipaleita ja muotoile ne haarukalla.
  6. Keitä gnoccheja runsaassa kiehuvassa suolavedessä niin kauan, että ne nousevat pinnalla. Nosta gnocchit reikäkauhalla öljytylle pellille ja anna jäähtyä.
  7. Paista gnocchit pannulla öljyn, voin ja yrttien kera.