Paistettua kuhaa ja perunagnoccheja
Raaka-aineet
Kuhafileet
- 600 g kuhafileitä
- suolaa
- 100 g voita
- 5 rkl hienonettua tilliä
- 1 sitruuna
- öljyä
Perunagnocchit
- 1 kg perunoita
- 1 kananmuna
- 50 g voita
- 250 g vehnäjauhoja
- basilikaa
- persiljaa
Valmistusohjeet
Kuhafileet
- Siisti kuhafileet.
- Kuumenna paistinpannu ja laita tilkka öljyä pannulle.
- Mausta kalafileet suolalla.
- Laita fileet kuumalle pannulle ja paista kullanruskeiksi. Lisää pannulle voita, tilliä sekä sitruunamehua ja nostele seosta kalojen päälle.
Perunagnocchit
- Keitä perunat kypsiksi.
- Tee kuumista perunoista perunapuristimen avulla hiutaleita tai paseeraa kuumat perunat siivilän läpi kulhoon.
- Lisää kananmuna ja voi joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Jäähdytä.
- Lisää jauhot ja mausta suolalla.
- Muotoile perunamassasta ohuita tankoja pöydälle. Lisää hieman vehnäjauhoja, jos tanko tarttuu pöytään. Leikkaa perunatangoista n. 0,5 cm:n paksuisia viipaleita ja muotoile ne haarukalla.
- Keitä gnoccheja runsaassa kiehuvassa suolavedessä niin kauan, että ne nousevat pinnalla. Nosta gnocchit reikäkauhalla öljytylle pellille ja anna jäähtyä.
- Paista gnocchit pannulla öljyn, voin ja yrttien kera.