Paistettua luutonta kukonkoipea, sellerinlehdellä maustettua vehnää, kuusenoksalla maustettua, hunajavoissa keitettyä porkkanaa ja sinapinsiemenvinaigrette
Raaka-aineet
- 4 kukon koipireittä
- 2 dl vehnää
- 1 dl sellerinlehtipyreetä
- 200 g porkkanaa
- 40 g hunajaa
- 100 g voita
- 1 pss sinapinsiemeniä
- 1 dl mietoa etikkaa
- suolaa
- mustapippuria
- sokeria
Valmistusohjeet
- Irrota luut koivista ja mausta liha suolalla ja pippurilla. Suolaa myös nahka kevyesti. Paista kuumalla pannulla ilman rasvaa ensin nahkapuolelta rapeaksi ja miedommalla lämmöllä liha- puolelta kypsäksi noin kymmenen minuuttia yhteensä.
- Kiehauta tilkka vettä ja lisää suola, hunaja, voi sekä kuusen oksat. Lisää liemeen pestyt pitkittäin puolitetut porkkanat. Hauduttele al denteksi ja anna porkkanoiden karamellisoitua voissa.
- Keitä vehnä ja lämmitä sellerinlehtipyreen tai muun pyreen kanssa maustetuksi vehnäsalaatiksi. Mausta suolalla ja voilla.
- Kiehauta sinapinsiemenet miedossa etikassa, mausta sokerilla ja suolalla ja anna jäähtyä etikassa.