Paistettua luutonta kukonkoipea, sellerinlehdellä maustettua vehnää, kuusenoksalla maustettua, hunajavoissa keitettyä porkkanaa ja sinapinsiemenvinaigrette

Paistettua luutonta kukonkoipea, sellerinlehdellä maustettua vehnää, kuusenoksalla maustettua, hunajavoissa keitettyä porkkanaa ja sinapinsiemenvinaigrette
 
Raaka-aineet
  • 4 kukon koipireittä
  • 2 dl vehnää
  • 1 dl sellerinlehtipyreetä
  • 200 g porkkanaa
  • 40 g hunajaa
  • 100 g voita
  • 1 pss sinapinsiemeniä
  • 1 dl mietoa etikkaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • sokeria
Valmistusohjeet
  1. Irrota luut koivista ja mausta liha suolalla ja pippurilla. Suolaa myös nahka kevyesti. Paista kuumalla pannulla ilman rasvaa ensin nahkapuolelta rapeaksi ja miedommalla lämmöllä liha- puolelta kypsäksi noin kymmenen minuuttia yhteensä.
  2. Kiehauta tilkka vettä ja lisää suola, hunaja, voi sekä kuusen oksat. Lisää liemeen pestyt pitkittäin puolitetut porkkanat. Hauduttele al denteksi ja anna porkkanoiden karamellisoitua voissa.
  3. Keitä vehnä ja lämmitä sellerinlehtipyreen tai muun pyreen kanssa maustetuksi vehnäsalaatiksi. Mausta suolalla ja voilla.
  4. Kiehauta sinapinsiemenet miedossa etikassa, mausta sokerilla ja suolalla ja anna jäähtyä etikassa.