Parsaa ja XO-juustoa
Raaka-aineet
- 1 nippu vihreää parsaa
- 100 g Allerum Präst XO-juustoa (kypsytetty 24 kk)
- 4 kananmunaa
- 2 tomaattia
- ruohosipulia
- Suolaa, mustapippuria, sitruunaa, timjamia, väkiviinietikkaa ja öljyä
Valmistusohjeet
- Kuori parsat. Laita kattilaan voita ja paista parsat kypsyydeltään al denteksi.
- Valmista uppomuna. Laita veteen etikkaa ja suolaa. Laita munat noin 80- asteiseen veteen ja keitä noin 5 minuuttia. Nosta reikäkauhalla munat pois vedestä.
- Leikkaa juustosta ohuita siivuja ja laita siivu munan päälle. Kuorruta polttolampulla juusto.
- Leikkaa tomaatista liha irti ja mausta suolalla ja mustapippurilla.