Passion-vadelmakuppikakut

Passion-vadelmakuppikakut
 
Raaka-aineet
Passionkiisseli
  • 5 passionhedelmää
  • 0,75 dl vettä
  • 1 kananmuna
  • 0,75 dl sokeria
  • 2 tl maissitärkkelystä
  • 1 rkl kylmää voita
Vaniljakuppikakut
  • 100 g voita
  • 1,2 dl sokeria
  • 1 kanamuna
  • 1 dl piimää
  • 1 tl soodaa
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 vaniljatangon sisus
Vadelmakuorrutus
  • 120 g suolatonta voita
  • 2 dl tomusokeria
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • vadelmapyreetä
Koristeluun
  • tuoreita vadelmia ja passionhedelmiä
Valmistusohjeet
Passionkiisseli
  1. Laita kattilaan passionhedelmien sisus ja vesi, kiehauta.
  2. Sekoita voimakkkaasti keskenään kananmuna, tärkkelys ja sokeri. Kaada kuuma neste kananmunaseoksen joukkoon hyvin sekoittaen.
  3. Jatka kuumennusta hellalla kunnes kiisseli sakenee.
  4. Kaada toiseen astiaan ja lisää kylmä voi. Sekoita kunnes voi sulaa.
  5. Anna jäähtyä.
Vaniljakuppikakut
  1. Vaahdota voi ja sokeri. Kaada joukkoon kananmuna ja vatkaa kunnes seos on tasaista.
  2. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää voi-kananmunavaahtoon vuorotellen piimän kanssa niin, että lisäät jauhoannoksen viimeisenä.
  3. Jaa muffiinssivuokiin ja paista noin 175-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.
Vadelmakuorrutus
  1. Vaahdota voi ja tomusokeri. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sekoita kunnes seos on tasaista. Lisää viimeisenä vadelmapyree.
Koristeluun
  1. Poraa jäähtyneistä vaniljakuppikakuista keskusta pois ja annostele koloihin passiontäyte. Kuorruta vadelmakreemillä ja koristele tuoreilla vadelmilla ja passionhedelmillä.