Passion-vadelmakuppikakut
Raaka-aineet
Passionkiisseli
- 5 passionhedelmää
- 0,75 dl vettä
- 1 kananmuna
- 0,75 dl sokeria
- 2 tl maissitärkkelystä
- 1 rkl kylmää voita
Vaniljakuppikakut
- 100 g voita
- 1,2 dl sokeria
- 1 kanamuna
- 1 dl piimää
- 1 tl soodaa
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 vaniljatangon sisus
Vadelmakuorrutus
- 120 g suolatonta voita
- 2 dl tomusokeria
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- vadelmapyreetä
Koristeluun
- tuoreita vadelmia ja passionhedelmiä
Valmistusohjeet
Passionkiisseli
- Laita kattilaan passionhedelmien sisus ja vesi, kiehauta.
- Sekoita voimakkkaasti keskenään kananmuna, tärkkelys ja sokeri. Kaada kuuma neste kananmunaseoksen joukkoon hyvin sekoittaen.
- Jatka kuumennusta hellalla kunnes kiisseli sakenee.
- Kaada toiseen astiaan ja lisää kylmä voi. Sekoita kunnes voi sulaa.
- Anna jäähtyä.
Vaniljakuppikakut
- Vaahdota voi ja sokeri. Kaada joukkoon kananmuna ja vatkaa kunnes seos on tasaista.
- Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää voi-kananmunavaahtoon vuorotellen piimän kanssa niin, että lisäät jauhoannoksen viimeisenä.
- Jaa muffiinssivuokiin ja paista noin 175-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.
Vadelmakuorrutus
- Vaahdota voi ja tomusokeri. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sekoita kunnes seos on tasaista. Lisää viimeisenä vadelmapyree.
Koristeluun
- Poraa jäähtyneistä vaniljakuppikakuista keskusta pois ja annostele koloihin passiontäyte. Kuorruta vadelmakreemillä ja koristele tuoreilla vadelmilla ja passionhedelmillä.