Patasorsaa, karamellisoitua omenaa ja punakaali-kasvispaistos

Patasorsaa, karamellisoitua omenaa ja punakaali-kasvispaistos
 
Raaka-aineet
  • 1 sorsa
  • 8 timjamin oksaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • pippuria
  • öljyä
Kermainen kastike
  • 4 dl riistalientä
  • 1 dl kermaa
  • 1 rkl herukkahilloa
  • suolaa
  • pippuria
Punakaali-kasvispaistos
  • pala punakaalia
  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 100 g pekonia
  • 2 omenaa
  • 2 rkl sokeria
  • puolikkaan sitruunan mehu
Valmistusohjeet
  1. Hienonna sipulit sekä timjamin oksat ja sekoita ne tilkkaan öljyä. Mausta sorsa suolalla ja pippurilla kauttaaltaan ja hiero lopuksi makuöljy pintaan. Kypsennä sorsaa 185-asteisessa uunissa selkäpuoli ylöspäin 30 minuuttia, jonka jälkeen käännä lintu ja kypsennä vielä 30 minuuttia.
  2. Jäähdytä sorsa ja leikkaa lihat irti rangasta.
Kermainen kastike
  1. Kuumenna paistinpannu ja lisää tilkka öljyä sekä puhdistetut lihat pannuun. Lisää riistaliemi ja kerma joukkoon. Keitä hiljalleen, kunnes kastike alkaa saostua. Mausta lopuksi herukkahyytelöllä, suolalla sekä pippurilla.
Punakaali-kasvispaistos
  1. Suikaloi punakaali, porkkana ja sipulit. Kuori ja lohko omenat. Karamellisoi sokeri pienessä kattilassa ja lisää lohkotut omenat joukkoon. Kääntele omenoita ja lisää voi sekä sitruunamehu. Nosta omenat pois, kun ovat kypsiä ja kauniisti karamellisoituneita.
  2. Kuutioi pekoni ja ruskista se kattilassa. Lisää suikaloidut kasvikset ja kypsennä ne nopeasti.
  3. Mausta ne suolalla sekä pippurilla
  4. Tarjoile paistos sorsakastikkeen kera.