Perunaletut mädin kera

Perunaletut mädin kera
 
Raaka-aineet
  • 100 g muikunmätiä
  • 100 g kylmäsavustettua hauenmätiä
  • 100 g siianmätiä
  • 2 dl smetanaa
  • 1 punasipuli
  • hienononnettua tilliä
  • mustapippuria
Perunaletut
  • 500 g uuniperunan sisusta
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa
  • 3 valkuaista
  • 5dl kuohukermaa
Valmistusohjeet
  1. Laita kerma kattilaan ja keitä kokoon, kunnes kermaa on puolet jäljellä.
  2. Kypsennä perunat uunissa ja kaavi perunoiden sisus kulhoon. Survo perunat esimerkiksi perunapuristimen avulla tasaiseksi massaksi. Anna jäähtyä hetki.
  3. Lisää kananmunat ja vehnäjauhot
  4. Lisää kerma ja sekoita massa tasaiseksi.
  5. Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi ja nostele perunataikinan joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Paista perunaletut paistinpannulla kirkastetussa voissa.
  7. Tarjoile perunaletut mätien, vatkatun smetanan ja hienonnetun punasipulin kera.