Perunaletut mädin kera
Raaka-aineet
- 100 g muikunmätiä
- 100 g kylmäsavustettua hauenmätiä
- 100 g siianmätiä
- 2 dl smetanaa
- 1 punasipuli
- hienononnettua tilliä
- mustapippuria
Perunaletut
- 500 g uuniperunan sisusta
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3 kananmunaa
- 3 valkuaista
- 5dl kuohukermaa
Valmistusohjeet
- Laita kerma kattilaan ja keitä kokoon, kunnes kermaa on puolet jäljellä.
- Kypsennä perunat uunissa ja kaavi perunoiden sisus kulhoon. Survo perunat esimerkiksi perunapuristimen avulla tasaiseksi massaksi. Anna jäähtyä hetki.
- Lisää kananmunat ja vehnäjauhot
- Lisää kerma ja sekoita massa tasaiseksi.
- Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi ja nostele perunataikinan joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Paista perunaletut paistinpannulla kirkastetussa voissa.
- Tarjoile perunaletut mätien, vatkatun smetanan ja hienonnetun punasipulin kera.