Pippuripihviä ja herkkutatteja

Pippuripihviä ja herkkutatteja
 
Raaka-aineet
  • 4 pippuripihviä
  • 500 g herkkutatteja
  • 1 kevätsipuli
  • 1 ruukku rosmariinia
  • 1 kesäkaali
  • 1 kukkakaali
  • 2 dl kermaa
  • 70 g voita
  • 2 shalottisipulia
  • suolaa
  • pippuria
  • balsamicoa
Valmistusohjeet
  1. Ota pippuripihvit huoneenlämpöön n. 45 minuuttia ennen käyttöä.
  2. Leikkaa ja kuori tatit sekä poista sienen heltta. Leikkaa 1 cm x 1 cm kuutioiksi. Leikkaa shalottisipuli pieneksi. Freesaa shalottisipuli voissa ja lisää tatit. Kun sienet ovat luovuttaneet kaiken nesteensä, lisää kerma sekä rosmariinin oksa. Keitä sieniä hiljalleen, kunnes kastike on hieman paksuuntunut. Poista rosmariinin oksa ja mausta tattikastike balsamicolla sekä suolalla. Lisää hienonnettu kevätsipuli.
  3. Ryöppää kukkakaalin nuppuja n. 30 sekuntia kiehuvassa vedessä. Nosta sivuun paperille höyrystymään. Paista kukkakaalit paistinpannulla tummiksi ja mausta suolalla. Leikkaa kesäkaali suikaleiksi ja kypsennä nopeasti kattilassa pienessä määrässä vettä sekä voita. Mausta.
  4. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää pippuripihvit. Paista kauniin ruskeiksi ja lisää nokare voita ja sivele pihvit sulalla voilla. Kääri pihvit folioon ja laita pihvit uuniin n. neljäksi minuutiksi. Voit tarkistaa pihvin kypsyyden paistomittarilla. Pihvi on medium kun sisälämpö on 58-60 astetta.