Porkkana-punajuurikakku
Raaka-aineet
- 3 kananmunaa
- 1 keltuainen
- 1,25 dl sokeria, josta noin puolet fariinisokeria
- 1 dl ruokaöljyä
- 2 porkkanaa karkeasti raastettuna
- 1 punajuuri keitettynä ja raastettuna
- (porkkanat ja punajuuri yhteensä noin 220 g)
- 0,5 dl mantelirouhetta
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl mantelijauhetta
- 0,5 tl soodaa
- 0,5 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- ripaus kanelia
Kuorrute
- 300 g mascarponejuustoa
- 100 g voi
- n. 2 dl tomusokeri
- tilkka sitruuna- tai limemehua
Valmistusohjeet
- Vaahdota munat, keltuainen ja sokerit. Lisää joukkoon yhteen sekoitetut kuivat aineet, lisää öljy ja viimeisenä raasteet ja mantelirouhe.
- Kaada vuokaan ja paista noin 165-asteisesa uunissa 45-50 minuuttia.
- Anna kakun jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.
Kuorrute
- Vaahdota aineet keskenään ja mausta sitrusmehulla, kuorruta kakku.