Porkkana-punajuurikakku

Porkkana-punajuurikakku
 
Raaka-aineet
  • 3 kananmunaa
  • 1 keltuainen
  • 1,25 dl sokeria, josta noin puolet fariinisokeria
  • 1 dl ruokaöljyä
  • 2 porkkanaa karkeasti raastettuna
  • 1 punajuuri keitettynä ja raastettuna
  • (porkkanat ja punajuuri yhteensä noin 220 g)
  • 0,5 dl mantelirouhetta
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl mantelijauhetta
  • 0,5 tl soodaa
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • ripaus kanelia
Kuorrute
  • 300 g mascarponejuustoa
  • 100 g voi
  • n. 2 dl tomusokeri
  • tilkka sitruuna- tai limemehua
Valmistusohjeet
  1. Vaahdota munat, keltuainen ja sokerit. Lisää joukkoon yhteen sekoitetut kuivat aineet, lisää öljy ja viimeisenä raasteet ja mantelirouhe.
  2. Kaada vuokaan ja paista noin 165-asteisesa uunissa 45-50 minuuttia.
  3. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.
Kuorrute
  1. Vaahdota aineet keskenään ja mausta sitrusmehulla, kuorruta kakku.