Porsaan ulkofileetä ja maustettua perunasalaattia
Raaka-aineet
- 600 g pintamaustettua porsaan ulkofileeleikettä
Perunasalaatti
- 10-15 uutta perunaa
- 2 kevätsipulia
- 2 rkl kapriksia
- 1 suolakurkku
- 1 rkl Dijon-sinappia
- 3 vihreää tankoparsaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- tuoretta korianteria
Paprikapyree
- 2 paprikaa
- 1 valkosipulin kynsi
- oliiviöljyä
- suolaa
Valmistusohjeet
- Paista ulkofileeleikkeet paistinpannulla tai grillissä. Anna vetäytyä 5 minuuttia foliossa ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.
Perunasalaatti
- Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. (Keitä mieluummin jo edellisenä päivänä).
- Leikkaa perunat lohkoiksi. Leikkaa sipuli ja kurkku siivuiksi. Kuori parsa ja kiehauta 2 minuuttia vedessä. Jäähdytä ja leikkaa n. 1 cm:n paloiksi. Sekoita ja mausta Dijon-sinapilla, tuoreella korianterilla, suolalla ja mustapippurilla.
Paprikapyree
- Leikkaa paprika pitkittäin kahteen osaan. Poista siemenet ja paahda uunissa ylävastusten alla pinta tummaksi, melkein mustaksi. Kuori paprika. Laita paprikat tehosekoittimeen, lisää oliiviöljy, valkosipuli ja suola. Soseuta massa sileäksi.