Punajuuriragu ja paistettua karitsan paahtopaistia
Raaka-aineet
- 4rkl voita/öljyä
- 1 pieni kaali
- 1 sipuli
- 100 g purjoa
- neljäsosa juuriselleriä
- 1 porkkana
- 2 valkosipulia
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 timjamia
- 2 laakerin lehteä
- 2 punajuuri
- suolaa ja pippuria
- 1 l kasvislientä
- 0,5 dl valkoviinietikkaa
- 300 g karitsan paahtopaistia
Valmistusohjeet
- Suikaloi kasvikset ja kuullota hetki kattilassa. Lisää etikka ja liemi. Keitä hiljalleen, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Siivilöi kasvikset talteen ja keitä lientä, kunnes ⅓ osa jäljellä. Paranna lientä nokareella voita ja lisää kasvikset joukkoon.
- Mausta paahtopaistit mustapippurilla, valkosipulilla sekä timjamilla. Lisää tilkka öljyä. Anna maustua hetki. Mausta lihat vielä suolalla ja paista kuumalla pannulla kauttaaltaan kullanruskeaksi.
- Loppu kypsennä lihat 180-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Anna lihan vetäytyä hetki ja tarjoile punajuuriragun kanssa.