Punajuuriragu ja paistettua karitsan paahtopaistia

Punajuuriragu ja paistettua karitsan paahtopaistia
 
Raaka-aineet
  • 4rkl voita/öljyä
  • 1 pieni kaali
  • 1 sipuli
  • 100 g purjoa
  • neljäsosa juuriselleriä
  • 1 porkkana
  • 2 valkosipulia
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 timjamia
  • 2 laakerin lehteä
  • 2 punajuuri
  • suolaa ja pippuria
  • 1 l kasvislientä
  • 0,5 dl valkoviinietikkaa
  • 300 g karitsan paahtopaistia
Valmistusohjeet
  1. Suikaloi kasvikset ja kuullota hetki kattilassa. Lisää etikka ja liemi. Keitä hiljalleen, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Siivilöi kasvikset talteen ja keitä lientä, kunnes ⅓ osa jäljellä. Paranna lientä nokareella voita ja lisää kasvikset joukkoon.
  2. Mausta paahtopaistit mustapippurilla, valkosipulilla sekä timjamilla. Lisää tilkka öljyä. Anna maustua hetki. Mausta lihat vielä suolalla ja paista kuumalla pannulla kauttaaltaan kullanruskeaksi.
  3. Loppu kypsennä lihat 180-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Anna lihan vetäytyä hetki ja tarjoile punajuuriragun kanssa.