Riistapatee
Esivalmistelu
Valmistusaika
Kokonaisaika
Raaka-aineet
Taikina
- 500 g vehnäjauhoja
- 250 g voita
- 1 tl suola
- 0,75 dl vettä
- 1 kananmuna
Pateemassa
- 400 g riistajauhelihaa
- 200 g savukylkeä
- 1 kananmuna
- 0,5 dl kermaa
- 0,5 dl smetanaa
- 1 valkosipulin kynsi
- suolaa
- pippuria
Herukkahyytelö
- 1 kg herukoita
- 0,5 kg hillosokeria
- 1 vaniljatanko
Valmistusohjeet
Taikina
- Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
- Kauli taikina ohueksi levyksi ja asettele se vuokaan.
- Laita taikinan päälle folio tiiviisti ja aseta sisään vielä herneitä.
- Paista kypsäksi 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.
- Poista herneet ja anna jäähtyä.
Pateemassa
- Sekoita ainekset keskenään.
- Laita pateemassa esipaistettuun taikinakuoreen ja paista vielä 100-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpö on 60-astetta.
Herukkahyytelö
- Laita ainekset kattilaan ja anna kiehahtaa. Keitä hiljaa hymyillen n. 10 minuuttia.