Riistapatee

Riistapatee
 
Esivalmistelu
Valmistusaika
Kokonaisaika
 
Raaka-aineet
Taikina
  • 500 g vehnäjauhoja
  • 250 g voita
  • 1 tl suola
  • 0,75 dl vettä
  • 1 kananmuna
Pateemassa
  • 400 g riistajauhelihaa
  • 200 g savukylkeä
  • 1 kananmuna
  • 0,5 dl kermaa
  • 0,5 dl smetanaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • suolaa
  • pippuria
Herukkahyytelö
  • 1 kg herukoita
  • 0,5 kg hillosokeria
  • 1 vaniljatanko
Valmistusohjeet
Taikina
  1. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  2. Kauli taikina ohueksi levyksi ja asettele se vuokaan.
  3. Laita taikinan päälle folio tiiviisti ja aseta sisään vielä herneitä.
  4. Paista kypsäksi 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.
  5. Poista herneet ja anna jäähtyä.
Pateemassa
  1. Sekoita ainekset keskenään.
  2. Laita pateemassa esipaistettuun taikinakuoreen ja paista vielä 100-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpö on 60-astetta.
Herukkahyytelö
  1. Laita ainekset kattilaan ja anna kiehahtaa. Keitä hiljaa hymyillen n. 10 minuuttia.