Rouhesämpylät

Rouhesämpylät
 
Esivalmistelu
Valmistusaika
Kokonaisaika
 
Raaka-aineet
  • 5 dl vettä
  • 50 g hiiva
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl siirappia / hunajaa
  • n . 600g vehnäjauhoja
  • 0,5dl rouhittuja pellavansiemeniä
  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
Valmistusohjeet
  1. Liota hiiva veteen.
  2. Lisää muut aineet ja vaivaa taikinaa yleiskoneessa 8 minuuttia.
  3. Anna taikinan kohota.
  4. Leivo sämpylät ja pyöritä pinta kurpitsan- ja auringonkukansiemen seoksessa.
  5. Anna vielä sämpylöiden kohota ennen paistamista.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.