Ruohosipulimunakokkelia ja kylmäsavulohta
Raaka-aineet
- 400 g kylmäsavulohta
- 1 sitruuna lohkoina
- 1 iso kypsä tomaatti
- 2 rkl voita
- 4 viipaletta hyvää maalaisleipää
- 8 kananmunaa
- 1 dl kuohukermaa
- 2 rkl mascarponejuustoa
- 1 nippu ruohosipulia hienonnettuna
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohjeet
- Paista leipäviipaleet voissa rapeiksi ja siirrä lautasille. Sekoita kulhossa kananmunat ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kaada seos pannulle ja sekoittele, kunnes munat ovat kypsyneet.
- Lisää lopuksi joukkoon mascarponejuusto ja hienonnettu ruohosipuli. Maista ja mausta vielä tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
- Leikkaa tomaattiviipaleet leipien päälle ja lusikoi tomaattiviipaleiden päälle munakokkelia.
- Viimeistele herkku vielä kylmäsavulohella ja tarjoile sitruunanlohkon kanssa.