Saksalaiset raviolit

Saksalaiset raviolit
 
Raaka-aineet
Pastataikina
  • n. 300 g vehnäjauhoja
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 3 rkl vettä
Täyte
  • 400 g jauhelihaa
  • 5 siivua pekonia, paistettuna ja paloiteltuna
  • 1 sipuli kuutioituna ja paistettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 siivua vaaleaa leipää, kuutioituna, ilman reunoja
  • 1 rasia pinaattia ryöpättynä
  • meiramia, timjamia, persiljaa hienonnettuna / kuivattuna
  • ripaus muskottia
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1 kananmuna
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
Valmistusohjeet
Pastataikina
  1. Sekoita jauhot ja suola. Tee jauhojen keskelle pieni kuoppa ja lisää sekoitetut munat siihen. Aloita sekoittamaan munia käsin jauhojen joukkoon. Lisää välillä vettä vain sen verran, että saat tasaisen, kiinteän ja kuivan taikinan. Muotoile taikinasta pallo ja kääri se kelmuun ja anna levätä kylmässä useampi tunti.
Täyte
  1. Turvota leipäkuutiot pienessä määrässä vettä/olutta. Sekoita sitten kaikki aineet keskenään kuten tekisit lihamureketta. Tarkista suola ja maku.
  2. Kauli taikinasta n. 20 x 30 cm:n kokoinen levy. Voit myös käyttää pastakonetta. Levyn paksuus n. 3-4 mm. Levitä massaa pidemmälle sivulle levyä niin, että ¼ osa jää paljaaksi alareunasta. Voitele munalla alareuna ja käännä yläosa täytteen alareunan kanssa tasan ja käännä voideltu taikinan reuna edellisen päälle sulkeaksesi rullan. Paina rullaa kasaan niistä kohdista, mistä haluat leikata, esim. kämmensivulla ja leikkaa ne sitten veitsellä irti. Kypsennä suolatussa kiehuvassa vedessä ja jäähdytä.
  3. Tarjoile lihaliemen seassa keiton tyyliin tai pannulla paistettuna haudutetun sipulin kanssa.