Sämpylät

Sämpylät
 
Raaka-aineet
  • 4 dl isoja kaurahiutaleita
  • 5 dl reilusti lämmintä vettä
  • 35 g hiivaa
  • 3 tl suolaa
  • 3 tl sokeria
  • 75 g voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl hiivaleipäjauhoja
Valmistusohjeet
  1. Liota kaurahiutaleita noin 20-30 minuuttia.
  2. Lisää joukkoon loput aineet. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia ja anna levätä liinan alla 15-20 minuuttia.
  3. Leivo taikinasta pallo ja anna levätä noin viisi minuuttia liinan alla. Painele taikina uunipellille. Anna taikinan kohota noin 15 minuuttia, kunnes taikina tuntuu pehmeältä. Leikkaa taikinapyörällä haluamasi kokoisia paloja ja anna kohota vielä noin 20 minuuttia.
  4. Paista 210-220-asteisessa uunissa 12-18 minuuttia.