Savulohipiiras
Esivalmistelu
Valmistusaika
Kokonaisaika
Raaka-aineet
Savulohitäyte
- 100 g savulohta
- 0,5 dl jogurttia
- 2 dl kuohukermaa
- 1 liivate
- suolaa
Lisäksi
- 100 g savulohta
- 2 kananmunaa keitettynä
- tuoretta tilliä
- 1 punasipuli
- 1 rkl pinjansiemeniä
Tartalettitaikina:
- 150 g voita
- 250 vehnäjauhoja
- ripaus suolaa
- 1 kananmuna
- 1 rkl maitoa
Valmistusohjeet
- Laita liivate kylmään veteen likoamaan 10 minuutiksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Laita lohi, jogurtti sekä ripaus suolaa tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää kala-jogurttiseokseen sulatettu liivate.
- Sekoita hyvin.
- Yhdistä seos kermavaahtoon nostellen.
- Täytä tartalettipohjat savulohikreemillä.
- Nostele kreemin päälle vielä savulohipaloja, keittettyä kananmunaa, hienonnettua sipulia, pinjansiemeniä sekä tillisalaattia.
Tartalettitaikina
- Laita kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.
- Vaivaa taikinaa hetki käsin.
- Kauli taikina leivinpapereiden välissä ohuiksi levyiksi.
- Pakasta levyt.
- Stanssaa pakastetuista levyistä paloja ja painele ne vuokiin. Laita paino päälle.
- Paista 185-ateisessa uunissa n. 5-8 minuuttia.