Savulohipiiras

Savulohipiiras
 
Esivalmistelu
Valmistusaika
Kokonaisaika
 
Raaka-aineet
Savulohitäyte
  • 100 g savulohta
  • 0,5 dl jogurttia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 liivate
  • suolaa
Lisäksi
  • 100 g savulohta
  • 2 kananmunaa keitettynä
  • tuoretta tilliä
  • 1 punasipuli
  • 1 rkl pinjansiemeniä
Tartalettitaikina:
  • 150 g voita
  • 250 vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl maitoa
Valmistusohjeet
  1. Laita liivate kylmään veteen likoamaan 10 minuutiksi.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  3. Laita lohi, jogurtti sekä ripaus suolaa tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.
  4. Lisää kala-jogurttiseokseen sulatettu liivate.
  5. Sekoita hyvin.
  6. Yhdistä seos kermavaahtoon nostellen.
  7. Täytä tartalettipohjat savulohikreemillä.
  8. Nostele kreemin päälle vielä savulohipaloja, keittettyä kananmunaa, hienonnettua sipulia, pinjansiemeniä sekä tillisalaattia.
Tartalettitaikina
  1. Laita kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.
  2. Vaivaa taikinaa hetki käsin.
  3. Kauli taikina leivinpapereiden välissä ohuiksi levyiksi.
  4. Pakasta levyt.
  5. Stanssaa pakastetuista levyistä paloja ja painele ne vuokiin. Laita paino päälle.
  6. Paista 185-ateisessa uunissa n. 5-8 minuuttia.