Savuporo-sinihomejuustokeitto ja timjamilla maustettua leipää
Raaka-aineet
- 2 dl kylmäsavuporoa
- 1 sipuli
- 50 g sinihomejuustoa
- 6 dl lihalientä
- 2 dl kermaa
- 3 rkl maizenaa
- voita
- timjamia
- mustapippuria
Valmistusohjeet
- Freesaa savuporo ja sipuli voissa. Lisää lihaliemi ja kiehauta. Murenna sinihomejuusto ja lisää keittoon.
- Sekoita maizena kuumaan vesitilkkaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada maizena- vesiseos nauhana kiehuvaan keittopohjaan, jotta keitto suurustuu. Lisää kerma, tuore timjami ja pippuri.
- Tarkista maku. Suolaa ei välttämättä tarvitse lisätä, sillä savuporo ja aurajuusto ovat aika suolaisia.
- Leikkaa leivästä pitkiä tankoja ja paista ne voissa tuoreen timjamin kanssa rapeiksi.
- Tarjoile keitto syvältä lautaselta ja laita leipätangot keiton päälle.
- Keiton voi myös laittaa termospulloon ja ottaa mukaan hiihtolenkille.