Savuporo-sinihomejuustokeitto ja timjamilla maustettua leipää

Savuporo-sinihomejuustokeitto ja timjamilla maustettua leipää
 
Raaka-aineet
  • 2 dl kylmäsavuporoa
  • 1 sipuli
  • 50 g sinihomejuustoa
  • 6 dl lihalientä
  • 2 dl kermaa
  • 3 rkl maizenaa
  • voita
  • timjamia
  • mustapippuria
Valmistusohjeet
  1. Freesaa savuporo ja sipuli voissa. Lisää lihaliemi ja kiehauta. Murenna sinihomejuusto ja lisää keittoon.
  2. Sekoita maizena kuumaan vesitilkkaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada maizena- vesiseos nauhana kiehuvaan keittopohjaan, jotta keitto suurustuu. Lisää kerma, tuore timjami ja pippuri.
  3. Tarkista maku. Suolaa ei välttämättä tarvitse lisätä, sillä savuporo ja aurajuusto ovat aika suolaisia.
  4. Leikkaa leivästä pitkiä tankoja ja paista ne voissa tuoreen timjamin kanssa rapeiksi.
  5. Tarjoile keitto syvältä lautaselta ja laita leipätangot keiton päälle.
  6. Keiton voi myös laittaa termospulloon ja ottaa mukaan hiihtolenkille.