Savustettua sorsanrintaa ja karamellisoitua omenaa

Savustettua sorsanrintaa ja karamellisoitua omenaa
 
Raaka-aineet
  • 2 sorsan rintafileetä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 timjamin oksaa
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • 50 g voita
Karamellisoitua omenaa ja paistettuja herkkutatteja
  • 4 omenaa
  • 6 rkl sokeria
  • 50 g voita
  • 0,5 dl cashewpähkinöitä rouhittuna
  • sitruunamehua
  • 0,5 dl korinttia liotettuna
  • 5 herkkutattia
  • 2 siivua vaaleaa leipää
  • 50g parmesaanijuustoa
  • lehtipersiljaa
  • suolaa
  • mustapippuria
Valmistusohjeet
  1. Savusta sorsan rintafileitä savustuspöntössä kolme minuuttia. Mausta rinnat suolalla ja pippurilla. Paista paistinpannulla nahka rapeaksi ja paista vielä lihapuolta hetki. Lisää pannulle nokare voita ja hienonnettu valkosipuli sekä timjami. Loppu kypsennä rintafileitä 180-asteisessa uunissa noin neljä minuuttia. Anna vetäytyä rauhassa folion alla.
Karamellisoitua omenaa ja paistettuja herkkutatteja
  1. Laita korintit likoamaan kylmään veteen kymmeneksi minuutiksi. Siivilöi ne. Lohko omenat ja poista siemenkodat. Laita sokeria kattilaan ja anna sen sulaa kullanruskeaksi. Lisää omenalohkot ja kääntele niin, että sokeri tarttuu kaikkialle. Lisää nokare voita ja tilkka sitruunamehua. Anna omenoiden karamellisoitua hyvin.
  2. Lisää lopuksi korintit sekä pähkinät joukkoon.
  3. Leikkaa herkkutatit lohkoiksi. Kuutioi leipäviipaleet. Laita paistinpannulle tilkka öljyä ja paista herkkutatit kullanruskeiksi. Lisää leipäkuutiot ja paista vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla sekä hienonnetulla lehtipersiljalla. Koristele lopuksi parmesaanilastuilla .