Sellerikeittoa ja paahdettua pekonia
Raaka-aineet
- 1 juuriselleri
- 1 shalottisipuli
- 1 valkosipulin kynsi
- 5 dl täysmaitoa
- 4 dl kuohukermaa
- 1 dl vettä
- 50 g voita
- öljyä
- suolaa
Paistettua pekonia
- 100 g pekonia
- 2 rkl pistaasipähkinöitä
- 2 rkl kurpitsansiemeniä
- pala varsiselleriä
Valmistusohjeet
- Kuori ja kuutioi selleri. Hienonna vielä sipulit. Kuullota selleri ja sipulit kattilassa öljyn kera. Lisää tilkka vettä ja maito. Keitä kunnes sellerit ovat kypsiä. Laita keitto sopivissa erissä tehosekoittimeen ja soseuta keitto sileäksi. Lisää voi joukkoon ja mausta kevyesti suolalla. Kuohkeuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
Paistettua pekonia
- Siivuta pekoni ja laita kylmään pannuun. Paista pekonit rapeiksi ja lisää pähkinät, siemenet sekä hienoksi suikaloitu varsiselleri. Mausta pippurilla ja varovasti suolalla.
- Tarjoile pekonipaistos kuohkean sellerikeiton kera.