Silakkabruschetta

Silakkabruschetta
 
Raaka-aineet
  • 200 g silakkafileitä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • oliiviöljyä
  • 4 siivua vaaleaa leipää
Tomaattivinaigrette
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 salottisipuli
  • 1 porkkana
  • 1 tl ruokosokeria
  • 2 timjamin oksaa
  • pienipala chiliä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 4rkl sherryetikkaa
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • suolaa
Tomaatti-kasvispaistos
  • 1 porkkana kuutioituna
  • 1 salottisipuli kuutiotuna
  • 1 valkosipulikynsi
  • tilkka oliiviöljyä
  • 2 tomaattia
  • 2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
  • 2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 0,5dl tomaattivinaigrettea
  • suolaa
  • valkopippuria
Valmistusohjeet
  1. Mausta silakkafileet suolalla ja valkopippurilla.
  2. Paista nahkapuolelta oliiviöljyssä rapeiksi ja mausta heti tomaattivinaigretellä
Tomaattivinaigrette
  1. Kuullota tilkassa öljyä hienonnettu sipuli, porkkana, tomaattipyree ja chili.
  2. Lisää loput öljyt ja hauduta hiljalleen 10 minuuttia.
  3. Siivilöi öljy ja jäähdytä se.
  4. Lisää jäähtyneeseen tomaattiöljyyn sherryetikka, sitruunamehu sekä suola.
  5. Sekoita hyvin.
Tomaatti-kasvispaistos
  1. Kuullota kuutioidut kasvikset tilkassa oliiviöljyä kypsiksi.
  2. Lisää tomaatti, yrtit, mausteet sekä vinaigretteä kunnes saat paksun ”kastikkeen”.
  3. Paista lopuksi leipäviipaleet paistinpannulla ja asettele silakkafileet ja tomaatti-kasvispaistos leivälle.