Silakkabruschetta
Raaka-aineet
- 200 g silakkafileitä
- suolaa
- valkopippuria
- oliiviöljyä
- 4 siivua vaaleaa leipää
Tomaattivinaigrette
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 salottisipuli
- 1 porkkana
- 1 tl ruokosokeria
- 2 timjamin oksaa
- pienipala chiliä
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 dl rypsiöljyä
- 4rkl sherryetikkaa
- puolikkaan sitruunan mehu
- suolaa
Tomaatti-kasvispaistos
- 1 porkkana kuutioituna
- 1 salottisipuli kuutiotuna
- 1 valkosipulikynsi
- tilkka oliiviöljyä
- 2 tomaattia
- 2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
- 2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
- 0,5dl tomaattivinaigrettea
- suolaa
- valkopippuria
Valmistusohjeet
- Mausta silakkafileet suolalla ja valkopippurilla.
- Paista nahkapuolelta oliiviöljyssä rapeiksi ja mausta heti tomaattivinaigretellä
Tomaattivinaigrette
- Kuullota tilkassa öljyä hienonnettu sipuli, porkkana, tomaattipyree ja chili.
- Lisää loput öljyt ja hauduta hiljalleen 10 minuuttia.
- Siivilöi öljy ja jäähdytä se.
- Lisää jäähtyneeseen tomaattiöljyyn sherryetikka, sitruunamehu sekä suola.
- Sekoita hyvin.
Tomaatti-kasvispaistos
- Kuullota kuutioidut kasvikset tilkassa oliiviöljyä kypsiksi.
- Lisää tomaatti, yrtit, mausteet sekä vinaigretteä kunnes saat paksun ”kastikkeen”.
- Paista lopuksi leipäviipaleet paistinpannulla ja asettele silakkafileet ja tomaatti-kasvispaistos leivälle.