Sinisimpukoita ja puikulaperunaa
Raaka-aineet
- 1 kg sinisimpukoita
- 2 shalottisipulia
- 1 valkosipuli
- 500 g puikulaperunoita
- 1 nippu lehtipersiljaa
- mantelia, suolaa, valkoviiniä, mustapippuria, öljyä, timjamia ja voita
Valmistusohjeet
- Kuori sipulit ja pilko pieniksi. Pese simpukat huolellisesti. Laita kattilaan öljy ja silputut sipulit. Kuullota hetki ja lisää valkoviini sekä mausteet.
- Kiehauta simpukoita kannen alla noin 6 minuuttia.
- Kuori simpukat ja keitä liemi noin puoleen. Siivilöi liemi ja mausta. Lisää lopuksi voi ja pidä liemi lämpimänä.
- Pese perunat huolella ja leikkaa noin cm:n paksuisia viipaleita ja paista pannulla kypsäksi.
- Paahda manteli pannulla ja mausta suolalla.
- Hienonna lehtipersilja ja lisää simpukoiden joukkoon. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla.
- Tarjoile annos.