Sinisimpukoita ja puikulaperunaa

Sinisimpukoita ja puikulaperunaa
 
Raaka-aineet
  • 1 kg sinisimpukoita
  • 2 shalottisipulia
  • 1 valkosipuli
  • 500 g puikulaperunoita
  • 1 nippu lehtipersiljaa
  • mantelia, suolaa, valkoviiniä, mustapippuria, öljyä, timjamia ja voita
Valmistusohjeet
  1. Kuori sipulit ja pilko pieniksi. Pese simpukat huolellisesti. Laita kattilaan öljy ja silputut sipulit. Kuullota hetki ja lisää valkoviini sekä mausteet.
  2. Kiehauta simpukoita kannen alla noin 6 minuuttia.
  3. Kuori simpukat ja keitä liemi noin puoleen. Siivilöi liemi ja mausta. Lisää lopuksi voi ja pidä liemi lämpimänä.
  4. Pese perunat huolella ja leikkaa noin cm:n paksuisia viipaleita ja paista pannulla kypsäksi.
  5. Paahda manteli pannulla ja mausta suolalla.
  6. Hienonna lehtipersilja ja lisää simpukoiden joukkoon. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla.
  7. Tarjoile annos.