Sinisimpukoita ja sahramimajoneesia
Raaka-aineet
- 1 kg tuoreita sinisimpukoita
- 2 dl valkoviiniä
- 1 nippu timjamia
- 2 salottisipulia
- 1 nippu lehtipersiljaa
- 2 kanamunaa
- 100 g suolatonta voita
- 1 g sahramia
- 1 sitruuna
- 1 solo-valkosipuli
- 1 dl kermaa
- 3 dl rypsiöljyä
- suolaa
- pippuria
- oliiviöljyä
- 6 Rosamunda-perunaa
Valmistusohjeet
- Käy sinisimpukat läpi ja poista rikkinäiset simpukat. Huuhtele kylmässä vedessä hetki.
- Hienonna salottisipuli ja valkosipuli ja freesaa ruunsaassa oliiviöljyssä.
- Lisää simpukat ja timjamin oksat kattilaan ja kaada valkoviini heti perään.
- Laita kansi päälle ja ravistele kattilaa. Sinisimpukat kypsyvät noin kahdessa minuutissa.
- Tarkista, että simpukat ovat auenneet.
- Siivilöi neste simpukoista talteen. Lisää simpukkaliemeen kerma ja keitä puoleen. Leikkaa voi kuutioiksi ja lisää voi sauvasekoittimella sekoittaen simpukkaliemen joukkoon.
- Valmista majoneesi kahdesta keltuaisesta ja rypsiöljystä. Mausta sahramilla, suolalla ja sitruunamehulla.
- Valmista ranskalaiset leikkaamalla perunasta isoja tankoja. Keitä perunat kypsiksi ja siirrä pellille höyrystymään.
- Uppopaista 180-asteisessa öljyssä. Koristele annos hienonnetulla lehtipersiljalla.