Sinisimpukoita ja sahramimajoneesia

Sinisimpukoita ja sahramimajoneesia
 
Raaka-aineet
  • 1 kg tuoreita sinisimpukoita
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 nippu timjamia
  • 2 salottisipulia
  • 1 nippu lehtipersiljaa
  • 2 kanamunaa
  • 100 g suolatonta voita
  • 1 g sahramia
  • 1 sitruuna
  • 1 solo-valkosipuli
  • 1 dl kermaa
  • 3 dl rypsiöljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • oliiviöljyä
  • 6 Rosamunda-perunaa
Valmistusohjeet
  1. Käy sinisimpukat läpi ja poista rikkinäiset simpukat. Huuhtele kylmässä vedessä hetki.
  2. Hienonna salottisipuli ja valkosipuli ja freesaa ruunsaassa oliiviöljyssä.
  3. Lisää simpukat ja timjamin oksat kattilaan ja kaada valkoviini heti perään.
  4. Laita kansi päälle ja ravistele kattilaa. Sinisimpukat kypsyvät noin kahdessa minuutissa.
  5. Tarkista, että simpukat ovat auenneet.
  6. Siivilöi neste simpukoista talteen. Lisää simpukkaliemeen kerma ja keitä puoleen. Leikkaa voi kuutioiksi ja lisää voi sauvasekoittimella sekoittaen simpukkaliemen joukkoon.
  7. Valmista majoneesi kahdesta keltuaisesta ja rypsiöljystä. Mausta sahramilla, suolalla ja sitruunamehulla.
  8. Valmista ranskalaiset leikkaamalla perunasta isoja tankoja. Keitä perunat kypsiksi ja siirrä pellille höyrystymään.
  9. Uppopaista 180-asteisessa öljyssä. Koristele annos hienonnetulla lehtipersiljalla.