Sipulikeitto ja purjogratiini
Raaka-aineet
- 4 keltasipulia (pieniä)
- 1 valkosipuli
- 1 nippu timjamia
- 1 purjo
- 100 g kermajuustoa
- 2 dl vasikanlientä
- suolaa
- Madeira-viiniä
- mustapippuria
- rypsiöljyä
- vaaleaa leipää
- voita
Valmistusohjeet
- Kuori sipulit ja leikkaa kuuteen osaan. Laita kattilaan voita ja kuullota sipuleita hetki. Lisää Madeira ja anna kiehua hetki. Lisää mausteet ja lopuksi vasikanliemi.
- Leikkaa purjosta vain valkoinen osa ja laita kylmään veteen noin tunniksi.
- Kuivaa purjo ja laita sipulikeiton joukkoon noin 10 minuutiksi.
- Ota purjo pois kattilasta.
- Leikkaa juustosta ohuita siivuja.
- Paista vaalea leipä voissa ja hienonna veitsellä pieniksi paloiksi.
- Laita purjo, leipämuru ja juustosiivut keiton päälle. Gratinoi uunissa kauniin ruskeaksi.
- Tarkista keiton maku ja tarjoile.