Sipulikeitto ja purjogratiini

Sipulikeitto ja purjogratiini
 
Raaka-aineet
  • 4 keltasipulia (pieniä)
  • 1 valkosipuli
  • 1 nippu timjamia
  • 1 purjo
  • 100 g kermajuustoa
  • 2 dl vasikanlientä
  • suolaa
  • Madeira-viiniä
  • mustapippuria
  • rypsiöljyä
  • vaaleaa leipää
  • voita
Valmistusohjeet
  1. Kuori sipulit ja leikkaa kuuteen osaan. Laita kattilaan voita ja kuullota sipuleita hetki. Lisää Madeira ja anna kiehua hetki. Lisää mausteet ja lopuksi vasikanliemi.
  2. Leikkaa purjosta vain valkoinen osa ja laita kylmään veteen noin tunniksi.
  3. Kuivaa purjo ja laita sipulikeiton joukkoon noin 10 minuutiksi.
  4. Ota purjo pois kattilasta.
  5. Leikkaa juustosta ohuita siivuja.
  6. Paista vaalea leipä voissa ja hienonna veitsellä pieniksi paloiksi.
  7. Laita purjo, leipämuru ja juustosiivut keiton päälle. Gratinoi uunissa kauniin ruskeaksi.
  8. Tarkista keiton maku ja tarjoile.