Sisäpaistia, uunipunajuuria ja vuohenjuusto-rucolasalaattia
Raaka-aineet
- 1 kg sisäpaistia
- suolaa
- mustapippuria
- 5 timjamin oksaa
- 1 valkosipuli
- öljyä
Uunipunajuuria ja vuohenjuusto-rucolasalaattia
- 4 punajuurta
- 300 g vuohenjuustoa
- 1 rasis rucolasalaattia
- 0,5 dl pinjansiemeniä
- pala purjoa
- 10 minitomaattia
- suolaa
- oliiviöljyä
- balsamiviinietikkaa
Valmistusohjeet
- Puhdista paisti kalvoista. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja paahda lihaan kauttaaltaan ruskea väri. Mausta filee suolalla, pippurilla, valkosipulilla ja timjamilla. Loppukypsennä 80-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpö on 54-56 astetta. Anna lihan vetäytyä ennen tarjoilua.
Uunipunajuuria ja vuohenjuusto-rucolasalaattia
- Kuori ja lohko punajuuret. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla, öljyllä sekä tilkalla balsamiviinietikkaa. Kääri punajuuret folioon ja kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Halkaise tomaatit ja suikaloi purjo. Pese rucolasalaatti ja kuivaa hyvin. Sekoita ainekset ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Leikkaa paahtopaistista ohuita viipaleita ja asettele ne lautaselle. Asettele punajuuret kauniisti paistiviipaleiden päälle. Nostele raikas salaatti annoksen päälle sekä murenna vuohenjuusto joukkoon.