Sitruunakieppu

Sitruunakieppu
 
Raaka-aineet
Pullataikina
  • 5 dl vettä tai maitoa
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl kardemummaa
  • 50 g hiivaa
  • 2 kananmunaa
  • reilu 1,5 l vehnäjauhoja
  • 250 g pehmeää voita
Täyte
  • 150 g pehmeää voita
  • 3 dl tomusokeria
  • 0,5 dl vaniljakreemijauhetta
  • 1 dl kylmää vettä
  • 2,5 rkl vaniljakreemijauhetta
  • 230 g maitorahkaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
Viimeistelyyn
  • voisulaa
  • hienoa sokeria
Valmistusohjeet
Pullataikina
  1. Yhdistä taikinanesteeseen suola, sokeri ja kardemumma. Lisää joukkoon murennettu hiiva. Sekoittele kunnes hiiva liuennut.
  2. Lisää kananmunat ja reilu puolet jauhoista ja vaivaa hetki. Lisää mikrossa pehmitetty voi ja vaivaa taikinan sekaan.
  3. Lisää loput jauhot ja vaivaa n.10 minuuttia.
  4. Anna taikinan kohota liinan alla puolisen tuntia ja valmista sillä välin täyte.
Vaniljakreemi
  1. Sekoita 2,5 rkl vaniljakreemijauhetta ja kylmä vesi hyvin yhteen. Anna turvota hetki. Vatkaa voi, tomusokeri ja 0,5 dl vaniljakreemijauhetta kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. lisää valmis vaniljakreemi ja jatka vaahdottamista hetki. Sekoita sitruunankuoriraaste rahkan joukkoon ja sekoita täytteeseen.
  2. Kauli pullataikinasta ohut suorakaiteenmallinen suuri levy ja levitä päälle sopivasti täytettä. Taittele levy pituussuunnassa kolmeen kerrokseen ja leikkaa taitellusta levystä n. 2 cm:n paloja (n. 35 kpl).
  3. Kierrä palat spiraaliksi ja kiepauta solmuksi. Nostata pullat liinan alla lämpöisessä paikassa puolisen tuntia. Paista n. 210-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.
  4. Voitele pullat paiston jälkeen voisulalla ja pyöräytä pinta hienossa sokerissa.