Sokerisuolattua lohta

Sokerisuolattua lohta ja parsaa
 
Esivalmistelu
Valmistusaika
Kokonaisaika
 
Raaka-aineet
  • 400 g lohiseläkettä
  • 2 dl creme fraichea
  • 1 dl tuoreita herneitä
  • vihreää parsaa
  • 1 kurkku
  • 1 sitruuna
  • 0,5 dl suolaa
  • 0,5 dl sokeria
  • herneenversoja
  • vaaleita seesaminsiemeniä
Valmistusohjeet
  1. Sekoita sokeri ja suola keskenään ja hiero lohen pintaan.
  2. Anna lohen maustua jääkaapissa noin 4 tuntia. Huuhtele lohi kylmällä vedellä ja kuivaa varovasti liinalla.
  3. Leikkaa lohesta kuutioita ja suorakaiteen muotoisia paloja.
  4. Vatkaa creme fraiche. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
  5. Leikkaa parsa pitkittäin niin ohueksi kuin mahdollista ja marinoi öljyllä, sitruunamehulla sekä sokerilla.
  6. Leikkaa kurkusta cm:n paksuisia renkaita ja paina muotilla keskusta irti.
  7. Paahda seesaminsiemeniä pannulla, kunnes ne ovat kauniin värisiä. Mausta suolalla.
  8. Mausta herneet oliiviöljyllä ja suolalla.
  9. Kokoa annos ja ripottele seesaminsiemeniä lohen pinnalle. Koristele annos herneenversoilla.