Sokerisuolattua lohta ja parsaa
Esivalmistelu
Valmistusaika
Kokonaisaika
Raaka-aineet
- 400 g lohiseläkettä
- 2 dl creme fraichea
- 1 dl tuoreita herneitä
- vihreää parsaa
- 1 kurkku
- 1 sitruuna
- 0,5 dl suolaa
- 0,5 dl sokeria
- herneenversoja
- vaaleita seesaminsiemeniä
Valmistusohjeet
- Sekoita sokeri ja suola keskenään ja hiero lohen pintaan.
- Anna lohen maustua jääkaapissa noin 4 tuntia. Huuhtele lohi kylmällä vedellä ja kuivaa varovasti liinalla.
- Leikkaa lohesta kuutioita ja suorakaiteen muotoisia paloja.
- Vatkaa creme fraiche. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
- Leikkaa parsa pitkittäin niin ohueksi kuin mahdollista ja marinoi öljyllä, sitruunamehulla sekä sokerilla.
- Leikkaa kurkusta cm:n paksuisia renkaita ja paina muotilla keskusta irti.
- Paahda seesaminsiemeniä pannulla, kunnes ne ovat kauniin värisiä. Mausta suolalla.
- Mausta herneet oliiviöljyllä ja suolalla.
- Kokoa annos ja ripottele seesaminsiemeniä lohen pinnalle. Koristele annos herneenversoilla.