Suklainen jouluhalko
Raaka-aineet
Pohja
- 3 kananmunaa
- 1,25 dl sokeria (puolet fariinisokeria)
- 2 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl hasselpähkinäjauhetta
- 80 g tummaa suklaata
- 0,6 dl kermaa
Täyte ja kuorrute
- 1,25 dl kuumaa kahvia
- 85 g tummaa suklaata
- 0,35 dl kookoslikööriä (voi korvata esim. jollain mehulla, karpalo tms. tai
- lisäämällä kahvia)
- 250 g voita
- 300 g tomusokeria
- 1 rkl tummaa kaakaojauhetta
Valmistusohjeet
Pohja
- Kiehauta kerma ja kaada suklaan joukkoon. Sekoittele niin, että suklaa sulaa.
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita varovasti joukkoon jauhot ja pähkinäjauhe. Lisää viimeisenä joukkoon suklaaseos. Sekoita vain sen verran, että massa on tasaista.
- Levitä reunalliselle silikonialustalle tai leivinpaperille tasainen kerros.
- Paista 190-200-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin.
Täyte ja kuorrute
- Kaada kuuma kahvi suklaan joukkoon ja sekoittele niin, että suklaa sulaa. Lisää joukkoon likööri ja anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Vatkaa voi ja tomusokeri valkeaksi vaahdoksi. Kaada joukkoon hiljalleen kahvi-suklaaseos. Lisää viimeisenä kaakaojauhe ja vatkaa kunnes täyte on tasaista.
- Levitä ohut kerros kakkulevyn päälle ja rullaa tiiviiksi rullaksi.
- Leikkaa molemmista päistä palat pois, saat niistä pölkkyyn oksat.
- Levitä kuorrute rullan päälle haluamallasi tavalla, koristele ja nauti.
- Maistuu parhaiten huoneenlämpöisenä.