Suklainen jouluhalko

Suklainen jouluhalko
 
Raaka-aineet
Pohja
  • 3 kananmunaa
  • 1,25 dl sokeria (puolet fariinisokeria)
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl hasselpähkinäjauhetta
  • 80 g tummaa suklaata
  • 0,6 dl kermaa
Täyte ja kuorrute
  • 1,25 dl kuumaa kahvia
  • 85 g tummaa suklaata
  • 0,35 dl kookoslikööriä (voi korvata esim. jollain mehulla, karpalo tms. tai
  • lisäämällä kahvia)
  • 250 g voita
  • 300 g tomusokeria
  • 1 rkl tummaa kaakaojauhetta
Valmistusohjeet
Pohja
  1. Kiehauta kerma ja kaada suklaan joukkoon. Sekoittele niin, että suklaa sulaa.
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita varovasti joukkoon jauhot ja pähkinäjauhe. Lisää viimeisenä joukkoon suklaaseos. Sekoita vain sen verran, että massa on tasaista.
  3. Levitä reunalliselle silikonialustalle tai leivinpaperille tasainen kerros.
  4. Paista 190-200-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin.
Täyte ja kuorrute
  1. Kaada kuuma kahvi suklaan joukkoon ja sekoittele niin, että suklaa sulaa. Lisää joukkoon likööri ja anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Vatkaa voi ja tomusokeri valkeaksi vaahdoksi. Kaada joukkoon hiljalleen kahvi-suklaaseos. Lisää viimeisenä kaakaojauhe ja vatkaa kunnes täyte on tasaista.
  3. Levitä ohut kerros kakkulevyn päälle ja rullaa tiiviiksi rullaksi.
  4. Leikkaa molemmista päistä palat pois, saat niistä pölkkyyn oksat.
  5. Levitä kuorrute rullan päälle haluamallasi tavalla, koristele ja nauti.
  6. Maistuu parhaiten huoneenlämpöisenä.