Taimenta ja kukkakaalia voikastikkeen kera
Raaka-aineet
- 200 g taimenta
- 1 kukkakaali
- 1 purjo
- 1 nippu tilliä
- suolaa
- kylmäpuristettua rypsiöljyä
- mustapippuria
- sitruunaa
- pistaasipähkinöitä
Voikastike
- 50 g voita
- 50g creme fraichea
- 1 ruukku ruohosipulia
- 1 salottisipuli
- 0,5 dl valkoviinietikkaa
Valmistusohjeet
- Ota kukkakaalista pikkuisia nuppuja ja paista nopeasti pannulla öljyn kera. Lisää hienonnettu tilli.
- Leikkaa taimenesta ohuita siivuja ja laita kuumalle pannulle, jonka pinnalla suolaa. Halstraa nopeasti molemmin puolin.
- Laita purjo grilliin ja paahda pinta mustaksi. Kuori purjosta musta pinta pois ja mausta. Leikkaa annospaloiksi ja tarjoile.
- Paahda kuoritut pistaasipähkinät nopeasti.
Voikastike
- Kuori salottisipuli, pilko pieneksi ja laita kattilaan valkoviinietikan kanssa. Kiehauta, siivilöi ja lisää voi sekä creme fraiche. Lisää lopuksi ruohosipuli.