Täytetyt letut ja vaniljakermaa

Täytetyt letut ja vaniljakermaa
 
Raaka-aineet
  • 4 kananmunaa
  • 0,75 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita
  • 0,5 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 4 dl kermaa
  • 1 vaniljatanko
  • 1 appelsiinin kuori
  • 1 sitruunan kuori
Karamelli
  • 1 dl sokeria karamellisoitumiseen
  • 50 g voita
  • minttua koristeluun
Vaniljakerma
  • 2 dl kermaa
  • 1 vaniljatanko
  • 2 rkl sokeria
Raparperi-porkkanahilloke
  • 4 dl raparperia
  • 1 porkkana
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl hillosokeria
Valmistusohjeet
  1. Kiehauta voi, vaniljatanko, appelsiinin sekä sitruunan kuori. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voiseos joukkoon. Poista vaniljatanko. Sekoita tasaiseksi ja lisää munat sekä kerma. Anna taikinan levätä noin 30 minuuttia.
  2. Paista letut paistinpannulla voin kera.
  3. Täytä letut hillokkeella ja kääri rullalle. Laita sokeria paistinpannuun ja anna sokerin karamellisoitua. Pyörittele täytetyt letut karamellissa ja lisää hieman voita, kun letut ovat kauttaaltaan karamellisoituneet.
  4. Tarjoile heti vaniljakerman kera
Raparperi-porkkanahilloke
  1. Suikaloi raparperi ja kuori sekä raasta porkkana. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta hilloke. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Jäähdytä