Täytetyt letut ja vaniljakermaa
Raaka-aineet
- 4 kananmunaa
- 0,75 dl vehnäjauhoja
- 100 g voita
- 0,5 dl sokeria
- ripaus suolaa
- 4 dl kermaa
- 1 vaniljatanko
- 1 appelsiinin kuori
- 1 sitruunan kuori
Karamelli
- 1 dl sokeria karamellisoitumiseen
- 50 g voita
- minttua koristeluun
Vaniljakerma
- 2 dl kermaa
- 1 vaniljatanko
- 2 rkl sokeria
Raparperi-porkkanahilloke
- 4 dl raparperia
- 1 porkkana
- 1 dl sokeria
- 1 dl hillosokeria
Valmistusohjeet
- Kiehauta voi, vaniljatanko, appelsiinin sekä sitruunan kuori. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voiseos joukkoon. Poista vaniljatanko. Sekoita tasaiseksi ja lisää munat sekä kerma. Anna taikinan levätä noin 30 minuuttia.
- Paista letut paistinpannulla voin kera.
- Täytä letut hillokkeella ja kääri rullalle. Laita sokeria paistinpannuun ja anna sokerin karamellisoitua. Pyörittele täytetyt letut karamellissa ja lisää hieman voita, kun letut ovat kauttaaltaan karamellisoituneet.
- Tarjoile heti vaniljakerman kera
Raparperi-porkkanahilloke
- Suikaloi raparperi ja kuori sekä raasta porkkana. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta hilloke. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Jäähdytä