Täytetyt letut

Täytetyt letut
 
Esivalmistelu
Valmistusaika
Kokonaisaika
 
Annoksia: 4
Raaka-aineet
  • 4 kananmunaa
  • 0,75 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita
  • 0,5 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 4 dl kermaa
  • 1 vaniljatanko
  • 1 appelsiinin kuori
  • 1 sitruunan kuori
Karamelli
  • 1 dl sokeria karamellisoitumiseen
  • 50 g voita
  • minttua koristeluun
Vaniljakerma
  • 2 dl kermaa
  • 1 vaniljatanko
  • 2 rkl sokeria
Raparperi-porkkanahilloke
  • 4 dl raparperia
  • 1 porkkana
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl hillosokeria
Valmistusohjeet
  1. Kiehauta kattilassa voi, vaniljatanko ja appelsiinin sekä sitruunan kuori.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voiseos joukkoon.
  3. Poista vaniljatanko seoksesta.
  4. Sekoita seos tasaiseksi ja lisää munat sekä kerma.
  5. Anna taikinan levätä noin 30 minuuttia.
  6. Paista letut paistinpannulla voin kera.
  7. Täytä letut hillokkeella ja kääri rullalle.
  8. Laita sokeria paistinpannuun ja anna sokerin karamellisoitua.
  9. Pyörittele täytetyt letut karamellissa ja lisää voita, kunnes letut ovat karamellisoituneet.
  10. Tarjoile vaniljakerman kera
Vaniljakerma
  1. Sekoita kaikki vaniljakerman ainekset kulhossa ja vatkaa kerma vaahdoksi.
Raparperi-porkkanahilloke
  1. Suikaloi raparperi ja kuori sekä raasta porkkana. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta hilloke. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Jäähdytä