Täytetyt letut
Esivalmistelu
Valmistusaika
Kokonaisaika
Annoksia: 4
Raaka-aineet
- 4 kananmunaa
- 0,75 dl vehnäjauhoja
- 100 g voita
- 0,5 dl sokeria
- ripaus suolaa
- 4 dl kermaa
- 1 vaniljatanko
- 1 appelsiinin kuori
- 1 sitruunan kuori
Karamelli
- 1 dl sokeria karamellisoitumiseen
- 50 g voita
- minttua koristeluun
Vaniljakerma
- 2 dl kermaa
- 1 vaniljatanko
- 2 rkl sokeria
Raparperi-porkkanahilloke
- 4 dl raparperia
- 1 porkkana
- 1 dl sokeria
- 1 dl hillosokeria
Valmistusohjeet
- Kiehauta kattilassa voi, vaniljatanko ja appelsiinin sekä sitruunan kuori.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voiseos joukkoon.
- Poista vaniljatanko seoksesta.
- Sekoita seos tasaiseksi ja lisää munat sekä kerma.
- Anna taikinan levätä noin 30 minuuttia.
- Paista letut paistinpannulla voin kera.
- Täytä letut hillokkeella ja kääri rullalle.
- Laita sokeria paistinpannuun ja anna sokerin karamellisoitua.
- Pyörittele täytetyt letut karamellissa ja lisää voita, kunnes letut ovat karamellisoituneet.
- Tarjoile vaniljakerman kera
Vaniljakerma
- Sekoita kaikki vaniljakerman ainekset kulhossa ja vatkaa kerma vaahdoksi.
Raparperi-porkkanahilloke
- Suikaloi raparperi ja kuori sekä raasta porkkana. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta hilloke. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Jäähdytä