Torvisieni-pekonipasta
Raaka-aineet
- 2 pkt tuoretta tagliatelle-pastaa
- iso kourallinen mustia torvisieniä puhdistettuna ja pilkottuna
- 200 g pekonia hienonnettuna
- 1 keltasipuli kuorittuna ja suikaloituna
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
- 2 rkl voita
- 0,5 dl valkoviiniä
- 4 dl kuohukermaa
- puolikas nippu ruohosipulia hienonnettuna
- 4 rkl parmesaanijuustoa raastettuna
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohjeet
- Laita isoon kattilaan vettä kiehumaan ja lisää reilusti suolaa.
- Freesaa voissa pannulla sienet, pekoni, sipulit ja timjami, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Lisää pannulle valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää lopuksi joukkoon kerma ja kiehauta. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Keitä pasta kattilassa ohjeen mukaan niin, ettei se mielellään menisi täysin ylikypsäksi. Kaada pasta lävikköön ja valuta vedet pois. Kaada pasta takaisin kattilaan ja kaada kastike pastan päälle.
- Lisää joukkoon hienonnettu ruohosipuli ja sekoita kunnolla. Annostele pasta lautaselle tai vadille ja ripottele päälle parmesaaniraaste. Mausta mustapippurilla.