Turskaa ja kesäkurpitsaa
Raaka-aineet
- 250g turskan seläkettä
- 3 dl valkoviiniä
- 2 kesäkurpitsaa
- 3 rkl ricotta-juustoa
- 1 dl kermaa
- 1 kanamuna
- 1,5 dl kivennäisvettä
- 2 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl maizenaa
- 1 porkkana
- 1 keltasipuli
Valmistusohjeet
- Leikkaa turskasta n. 80 g annospaloja. Valmista kasvisliemi porkkanasta, sipulista ja valkoviinistä. Laita turskapalat kattilan pohjalle ja kiehauta toisessa kattilassa kasvisliemi. Kaada kuuma kasvisliemi turskan päälle ja peitä kannella tai kelmulla. Kun turska saavuttaa 41 asteen sisälämpötilan siirrä kala kattilasta pois.
- Keitä valkoviini puoleen ja lisää kerma. Jatka keittämistä, kunnes on kiehunut ⅓ kasaan. Lisää ricotta-juusto sauvasekoittimella ja mausta suolalla.
- Leikkaa yksi kesäkurpitsa puoliksi ja ripottele pinnalle suolaa, sokeria ja oliiviöljyä. Grillaa kesäkurpitsa parilapannulla kauniin väriseksi ja laita kolmeksi minuutiksi uuniin. Tarkista maku.
- Leikkaa toisesta kesäkurpitsasta ohutta narua.
- Valmista tempurataikina sekoittamalla kanamuna, kivennäisvesi, jauhot sekä suola. Kasta kesäkurpitsanarut taikinassa ja uppopaista 175 asteessa.
- Tarjoile.