Turskaa ja persiljaa
Raaka-aineet
- 400 g turskaa
- 1 nippu lehtipersiljaa
- 1 munakoiso
- 1 valkosipuli
- 2 dl kanalientä
- 1 paprika
- 1 kesäkurpitsa
- 1 shalottisipuli
- suolaa
- sitruunamehua
- mustapippuria
- voita
- timjamia
- kylmäpuristettua rypsiöljyä
Valmistusohjeet
- Laita turskan seläke 10 %:een suolaliemeen 15 minuutiksi, ota pois ja kuivaa turska hyvin.
- Pilko munakoiso, paprika ja kesäkurpitsa kuutioksi. Kuori sipulit ja hienonna pieneksi. Laita paistinpannuun öljyä ja lisää hienonnetut sipulit. Kuullota, kunnes sipulit pehmenevät. Lisää munakoisot ja lopuksi paprika ja kesäkurpitsa. Paista vihannekset al dente. Lisää lopuksi hienonnettu lehtipersilja ja tarkista maku.
- Mausta turska suolalla ja mustapippurilla. Laita turska pannuun, jossa on voita ja sitruunamehua. Laita kansi päälle ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 5-6 minuuttia. Tarkista, että kala on medium. Tarjoile annos.