Turskaa vihannespedillä

Turskaa vihannespedillä
 
Esivalmistelu
Valmistusaika
Kokonaisaika
 
Raaka-aineet
  • 800 g turskafileetä
  • ½ l vettä
  • ½ dl suolaa
  • 250 g pinaattia
  • 2 porkkanaa
  • 2 salottisipulia
  • 12 mustaa oliivia
  • ½ sitruunan mehu
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 dl persiljaa
  • 2 tl timjamia
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 1 dl oliiviöljyä
Valmistusohjeet
  1. Sekoita suola veteen ja keitä kunnes suola on liuennut. Jäähdytä liemi. (Kuuma liemi kypsentää kalat.) Anna turskapalojen maustua suolavedessä noin 15 minuuttia. Huuhtele varovasti kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla.
  2. Paista turskapaloja 225-asteisessa uunissa 4-5 minuuttia. Ota ulos uunista ja kaada kaloista irronnut neste pois.
  3. Raasta porkkanat ja salottisipulit. Leikkaa oliivit kahtia.
  4. Paista pinaatti, porkkanat ja sipulit oliiviöljyssä pannulla noin kolme minuuttia. Lisää oliivit.
  5. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla koko ajan sekoittaen, etteivät pala. Leikkaa veitselllä pieneksi.
  6. Sekoita kulhossa korppujauhot, sitruunan raastettu kuori, pilkottu persilja, timjami, pinjansiemenet sekä oliiviöljy. Mausta suolalla ja pippurilla.
  7. Levitä pinaatti-porkkana-sipuli-oliiviseos öljytylle uunivadille. Mausta suolalla ja pippurilla.
  8. Pirskottele sitruunamehua kalojen molemmille puolille ja asettele kalapalat pinaattiseoksen päälle. Jaa korppujauhoseos tasaisesti kalojen pinnalle ja pirskottele viimeiseksi päälle oliiviöljyä.
  9. Paista uunin keskiosassa noin 15-20 minuuttia.
  10. Tarjoile sellaisenaan tai esimerkiksi uunissa paistettujen perunoiden kera.