Tuulihatut
Raaka-aineet
Tuulihattumassa (20 kpl éclairia ja 20 kpl pyöreitä suolaisia)
- 100 g voita
- 3 dl vettä
- 2,6 dl vehnäjauhoja
- 3 suurta kananmunaa
Mustikka-Éclair-täyte
- 2 dl kuohu-tai vispikermaa
- 1 prk vaniljarahkaa
- 1-1,5 dl pakastemustikoita
- sokeria maun mukaan
Mustikka-Éclair-kuorrute
- kananmunan valkuaista tai vettä
- tomusokeria
- sitruunamehua
- pensasmustikoita koristeluun
Suolaiset tuulihatut
- 80 g tuorejuustoa
- 1,5 rkl majoneesia
- 1 rkl kurkkusalaattia
- tilkka sitruunamehua
- 90 g kylmäsavulohta
- 2 tl mätitahnaa
- pippuria maun mukaan
- 1 dl kuohu-tai vispikermaa
- tilliä koristeluun
Valmistusohjeet
Tuulihattumassa
- Kiehauta voi ja vesi. Kaada joukkoon vehnäjauhot. Paahda massaa hellalla, kunnes se on kiiltävää ja tasaista ja irtoaa kattilan reunoista.
- Anna jäähtyä aina välillä sekoitellen.
- Lisää hiljalleen joukkoon kananmunat mielellään tehosekoittimessa lavalla vatkaten. Vatkaa kevyesti kunnes seos on tasaista ja kiiltävää.
- Pursota pellille leivinpaperin päälle haluamasi mallisia tuulihattuja.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia riippuen tuulihatun koosta. Älä avaa uunia ennen kuin vasta paistoajan loppupuolella.
Mustikka-Éclair
- Sekoita aineista tasainen tahna ja levitä ohut kerros täytettyjen éclairien päälle.
Suolaiset tuulihatut
- Sekoita kaikki muut aineet keskenään paitsi kerma. Vahdota kerma ja lisää viimeisenä joukkoon.
- Täytä tuulihatut ja koristele tillillä.