Tuulihatut

Tuulihatut
 
Raaka-aineet
Tuulihattumassa (20 kpl éclairia ja 20 kpl pyöreitä suolaisia)
  • 100 g voita
  • 3 dl vettä
  • 2,6 dl vehnäjauhoja
  • 3 suurta kananmunaa
Mustikka-Éclair-täyte
  • 2 dl kuohu-tai vispikermaa
  • 1 prk vaniljarahkaa
  • 1-1,5 dl pakastemustikoita
  • sokeria maun mukaan
Mustikka-Éclair-kuorrute
  • kananmunan valkuaista tai vettä
  • tomusokeria
  • sitruunamehua
  • pensasmustikoita koristeluun
Suolaiset tuulihatut
  • 80 g tuorejuustoa
  • 1,5 rkl majoneesia
  • 1 rkl kurkkusalaattia
  • tilkka sitruunamehua
  • 90 g kylmäsavulohta
  • 2 tl mätitahnaa
  • pippuria maun mukaan
  • 1 dl kuohu-tai vispikermaa
  • tilliä koristeluun
Valmistusohjeet
Tuulihattumassa
  1. Kiehauta voi ja vesi. Kaada joukkoon vehnäjauhot. Paahda massaa hellalla, kunnes se on kiiltävää ja tasaista ja irtoaa kattilan reunoista.
  2. Anna jäähtyä aina välillä sekoitellen.
  3. Lisää hiljalleen joukkoon kananmunat mielellään tehosekoittimessa lavalla vatkaten. Vatkaa kevyesti kunnes seos on tasaista ja kiiltävää.
  4. Pursota pellille leivinpaperin päälle haluamasi mallisia tuulihattuja.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia riippuen tuulihatun koosta. Älä avaa uunia ennen kuin vasta paistoajan loppupuolella.
Mustikka-Éclair
  1. Sekoita aineista tasainen tahna ja levitä ohut kerros täytettyjen éclairien päälle.
Suolaiset tuulihatut
  1. Sekoita kaikki muut aineet keskenään paitsi kerma. Vahdota kerma ja lisää viimeisenä joukkoon.
  2. Täytä tuulihatut ja koristele tillillä.