Uppomunia ja metsäsieniä
Raaka-aineet
- 4 kananmunaa
- 2 dl väkiviinaetikkaa
- 1 dl suppilovahveroita
- 1 dl mustatorvisieniä
- 1 dl kanttarelleja
- 2 dl creme fraichea
- 100 g parmesaanijuustoa
- 1 rosmariinin oksa
- 1 ruukku lehtipersilja
- 50 g voita
- suolaa
- pippuria
- öljyä
Valmistusohjeet
- Laita kananmunat erikseen pieneen kippoon ja pohjalle 1 tl etikkaa. Kiehauta vesi ja laske levyn lämpötilaa. Kun vesi ei enää kiehu, mutta on höyryävän kuumaa, pyöräytä vettä vispilällä niin, että vesi pyörii. Lisää kananmunat yksitellen ja anna olla vedessä n. 2 minuuttia. Keltuaisen tulisi olla valuva.
- Paista sienet paistinpannulla ensin rypsiöljyssä ja lopuksi voissa. Lisää myös rosmariinin oksa pannulle. Mausta sienet suolalla ja pippurilla.
- Vatkaa creme fraiche paksummaksi ja mausta suolalla. Leikkaa kuorimaveitsen avulla parmesaanista pitkiä siivuja. Koristele annos lehtipersiljalla.