Uppomunia ja metsäsieniä

Uppomunia ja metsäsieniä
 
Raaka-aineet
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl suppilovahveroita
  • 1 dl mustatorvisieniä
  • 1 dl kanttarelleja
  • 2 dl creme fraichea
  • 100 g parmesaanijuustoa
  • 1 rosmariinin oksa
  • 1 ruukku lehtipersilja
  • 50 g voita
  • suolaa
  • pippuria
  • öljyä
Valmistusohjeet
  1. Laita kananmunat erikseen pieneen kippoon ja pohjalle 1 tl etikkaa. Kiehauta vesi ja laske levyn lämpötilaa. Kun vesi ei enää kiehu, mutta on höyryävän kuumaa, pyöräytä vettä vispilällä niin, että vesi pyörii. Lisää kananmunat yksitellen ja anna olla vedessä n. 2 minuuttia. Keltuaisen tulisi olla valuva.
  2. Paista sienet paistinpannulla ensin rypsiöljyssä ja lopuksi voissa. Lisää myös rosmariinin oksa pannulle. Mausta sienet suolalla ja pippurilla.
  3. Vatkaa creme fraiche paksummaksi ja mausta suolalla. Leikkaa kuorimaveitsen avulla parmesaanista pitkiä siivuja. Koristele annos lehtipersiljalla.