Vadelmalehikäinen

Vadelmalehikäinen
 
Raaka-aineet
  • 1 pkt voi- tai lehtitaikinaa
  • 2 kananmunaa
  • tomusokeria
Vadelmakreemi
  • 200 g vadelmapyreetä
  • 3 keltuaista
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 75 g voita
  • 3 liivatetta
Valmistusohjeet
  1. Leikkaa taikinasta pyöreällä muotilla n. 8 cm halkaisijaltaan olevia kiekkoja. Tee vielä kiekon keskelle pienempi reikä.
  2. Asettele taikinarinkilät uunipellille ja voitele ne kananmunalla. Siivilöi tomusokeria päälle. Paista 200-asteisessa uunissa n.10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Nostele lehikäiset tarjoiluastiaan ja pursota vedelmakreemiä keskellä olevaan koloon. Koristele ripauksella tomusokeria sekä mintun lehdillä.
Vadelmakreemi
  1. Mittaa vadelmapyree, keltuaiset, kananmunat ja sokeri kattilaan ja sekoita. Kuumenna seosta kattilassa, kunnes pulpahtaa muutaman kerran. Kaada massa puhtaaseen kulhoon.
  2. Liota liivatteita kylmässä vedessä ja sekoita liotetut liivatteet kuumaan massaan. Lisää lopuksi kuutioitu voi ja vatkaa kylmäksi. Anna jäähtyä hetken jääkaapissa.