Vadelmalehikäinen
Raaka-aineet
- 1 pkt voi- tai lehtitaikinaa
- 2 kananmunaa
- tomusokeria
Vadelmakreemi
- 200 g vadelmapyreetä
- 3 keltuaista
- 2 kananmunaa
- 1,5 dl sokeria
- 75 g voita
- 3 liivatetta
Valmistusohjeet
- Leikkaa taikinasta pyöreällä muotilla n. 8 cm halkaisijaltaan olevia kiekkoja. Tee vielä kiekon keskelle pienempi reikä.
- Asettele taikinarinkilät uunipellille ja voitele ne kananmunalla. Siivilöi tomusokeria päälle. Paista 200-asteisessa uunissa n.10 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Nostele lehikäiset tarjoiluastiaan ja pursota vedelmakreemiä keskellä olevaan koloon. Koristele ripauksella tomusokeria sekä mintun lehdillä.
Vadelmakreemi
- Mittaa vadelmapyree, keltuaiset, kananmunat ja sokeri kattilaan ja sekoita. Kuumenna seosta kattilassa, kunnes pulpahtaa muutaman kerran. Kaada massa puhtaaseen kulhoon.
- Liota liivatteita kylmässä vedessä ja sekoita liotetut liivatteet kuumaan massaan. Lisää lopuksi kuutioitu voi ja vatkaa kylmäksi. Anna jäähtyä hetken jääkaapissa.